Diputaci髇 CS: Reciplasa recomana guardar fins a tres dies els residus de pacients en quarantena


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194619_120435/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 21-03-2020
Reciplasa recomana guardar fins a tres dies els residus de pacients en quarantena

L'empresa p鷅lica per a la gesti de residus de la zona centre de la prov韓cia de Castell, Reciplasa, recomana depositar cada tres dies els de guants, mocadors i m鄐cares de persones malaltes en el contenidor de la fracci resta, conegut tamb com a grisa, per a reduir el risc potencial de contagi. El president de Reciplasa, Ignasi Garc韆, explica que 撻s molt important que la poblaci amb pacients amb aquesta malaltia conega com ha de gestionar aquests residus, per aix, Reciplasa tracta d'informar la ciutadania per les diferents vies de comunicaci i seguint les recomanacions que se抧s ha fet des del Ministeri de Transici Ecol騡ica i Repte Demogr鄁ic.

En les llars amb positius han d'eliminar els residus del pacient, inclosos els guants, mocadors i m鄐cares, en una bossa de pl鄐tic en un poal de fem a l'habitaci, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura i sense realitzar cap separaci per al reciclatge. Aquesta bossa ha de tancar-se i introduir-se en una segona bossa en un altre cub de fem al costat de l'eixida de l'habitaci, on a m閟 es depositaran els guants i m鄐cara utilitzats pel cuidador i es tancar adequadament abans d'eixir. Aquesta segona bossa es depositar amb la resta dels residus dom鑣tics en una altra bossa de fem corresponent al poal de fracci resta. Immediatament despr閟, cal llavar-se les mans, amb aigua i sab, almenys 40-60 segons. L'鷏tima bossa ha de tirar-se nom閟 en el contenidor de fracci resta i est prohibit depositar-la en els contenidors de reciclatge.

A les cases sense positius, la separaci de residus ha de fer-se com habitualment. Cal tindre en compte que els guants de l鄑ex o nitril que s'empren per a fer la compra o altres usos no han de depositar-se en el contenidor d'envasos lleugers (groc) perqu no s髇 envasos. Ignasi Garc韆, afirma que 揷ontinua sent important que des de les nostres llars continuem separant els nostres residus de paper, cart, vidre i envasos, sobretot ara que es produiran m閟 productes d'un sol 鷖 per a reduir el nostre impacte ecol騡ic i econ騧ic.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios