Diputación CS: Reciplasa rep un 5% menys de fem per al seu tractament durant la setmana de confinament


 
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 24-03-2020
 

L'empresa pública per a la gestió de residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha rebut un 5% menys de fem de la qual haguera sigut habitual en una setmana normal durant el període que ha durat l'estat d'alarma i el confinament pel COVID19. Així, les xifres en comparativa amb els primers 22 dies del mes de març, en comparació amb el mateix període del passat any, passen de 9.165.920 de quilos a 8.692.570. Aquest descens es repeteix si es comparen les xifres de fem rebut la primera setmana de confinament, del 14 al 22 de març, en contraposició a la setmana del 7 al 13 de març d'aquest mateix any, en la qual es van passar de 2648,7 tones a 2509,9, reduint-se en 138,8 Tn menys.

El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, explica que “s'ha produït un descens en els Residus Sòlids Urbans que han arribat des de les diferents poblacions, però no hem de baixar la guàrdia i hem de continuar reciclant a les nostres cases i consumint amb responsabilitat” i afig que “és una situació delicada, però no hem d'oblidar que cal parar atenció als residus durant tot l'any, ja que el tractament del fem suposa uns costos ecològics i econòmics que hem de reduir entre totes i tots”.

“En aquestes setmanes hem de fer l'esforç de romandre a casa per a evitar la propagació del virus, però cal no descurar altres aspectes i hem de fer la separació correcta dels nostres residus per a minimitzar els riscos d'aquelles persones que l'han de fer en Reciplasa” i conclou dient que “hem de fer compres responsables i planificar bé, ja que tot allò que hàgem de tirar sense haver consumit suposarà un augment del fem que generem”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Añadir comentario

Nombre (requerido)

Escriba su comentario

laplanaaldia.com se reserva el derecho de retirar todos aquellos comentarios y aportaciones que vulneren el respeto a la dignidad de la persona, que sean discriminatorios, xenófobos, racistas, pornográficos, que atenten contra la juventud o la infancia, el orden o la seguridad pública o que, a su juicio, no resultaran adecuados para su publicación. En cualquier caso laplanaaldia.com no será responsable de las opiniones vertidas por los usuarios a través de lo comentarios.

Comentarios