Diputaci髇 CS: La Diputaci trau a la llum una col穕ecci de pel穕韈ules documentals que retraten la prov韓cia dels anys 60 i els 70


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194751_120532/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 26-03-2020
La Diputaci trau a la llum una col穕ecci de pel穕韈ules documentals que retraten la prov韓cia dels anys 60 i els 70

L'Arxiu Provincial traur a la llum a partir de dem divendres a trav閟 de les xarxes socials de la Diputaci una col穕ecci hist騬ica de pel穕韈ules documentals sobre les comarques de Castell gravades en les d鑓ades de 1960 i 1970.

Es tracta de 12 films de 16mm restaurats i digitalitzats recentment per la instituci provincial en col穕aboraci amb la Filmoteca Valenciana i que porten la firma de Jos Alc髇, qui va ser corresponsal de TVE a Castell i professional en el NO-DO. La locuci ix de la veu del periodista Jos Mar韆 Arquimbau.

La diputada de l'鄏ea, Ruth Sanz, ha explicat que dem de vesprada es publicar el primer dels films, que retrata la vida i els costums de la Tinen鏰 de Benifass pels volts dels anys 60. Aix ser cada dia fins completar la col穕ecci. Li seguiran els documentals 'Costa de Azahar Castellonense', 'Aguas del Mijares', 'Conozca nuestra tradiciones. Devotos y penitentes', 'Navajas, jard韓 del Palancia', 'La perla de la monta馻, Lucena del Cid', 'Pe耥scola', 'Morella, Ciudad monumental, cabeza de reino', 'Viver, remanso de paz', 'El Papa Luna', 'Conozca nuestra provincia' y 'El ministro de Gobernaci髇 en Castell髇'.

Sanz ha tingut bones paraules per als t鑓nics de l'Arxiu pel "labori髎 treball de restauraci d'aquestes peces 鷑iques" i ha destacat la import鄋cia de recuperar el patrimoni cinematogr鄁ic documental provincial "perqu en les seues cintes est guardada la hist騬ia contempor鄋ia castellonenca".

"Estem davant d'unes peces que s髇 de gran inter閟 per al coneixement de la nostra hist騬ia, cultura i tradicions i 閟 una alegria que despr閟 de tantes d鑓ades custodiades en els dip騭its de l'arxiu de la Diputaci puguem tindre acc閟 sempre que vulguem". En aquest sentit, ha avan鏰t que continuar apostant per la via de la digitalitzaci de tot el fons documental de l'arxiu perqu "entenem que el patrimoni de tots ha de ser accessible".

EL CAT繪EG DE PUBLICACIONS, TAMB ACCESSIBLE

La diputada Ruth Sanz ha recordat que des del Servei de Publicacions s'ha activat la possibilitat de desc鄏rega de tot el cat鄉eg de llibres digitals per a promocionar els continguts culturals online. Per tal d'accedir a aquest servei nom閟 heu d'accedir al web del Servei de Publicacions, https://publicaciones.dipcas.es, i escollir l'obra desitjada fent 鷖 de l'opci 'descarregar pdf'.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana