Diputación CS: El PP assegura que 'el PSPV cobra tributs que els ajuntaments havien ajornat'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194950_120694/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 03-04-2020
El PP assegura que 'el PSPV cobra tributs que els ajuntaments havien ajornat'

La Diputació ha girat hui a 117 municipis més de 300.000 rebuts per a cobrar tributs que els municipis havien demanat ajornar. L'anunci del diputat socialista d'Hisenda, Santiago Agustí, assegurant que anaven a assumir la proposta del PP d'ajornar els cobraments i paralitzar les liquidacions "ha resultat una absoluta mentida". "Hui desenes de municipis han vist com el PSPV es cobrava dels seus comptes bancaris imposats com el de vehicles (IVTM) o taxes com les del fem, aigua potable o clavegueram".

La situació ha provocat crítiques de nord a sud de la província. Especialment dels pobles més xicotets, com és el cas de la Torre d'en Besora o Vall de Almonacid. David Vicente, alcalde de la Torre d'en Besora ha acusat directament la institució de la seua incapacitat. "Els nostres veïns no mereixen una gestió tan inútil. Decidim ajornar el cobrament perquè sabem que moltes famílies l'estan passant malament. No obstant això, al PSPV li importa ben poc com hui han demostrat cobrant-se l'impost".

La seua crítica és similar a la de l'alcalde de Vall de Almonacid, Antonio Cases. "La Diputació que hauria de garantir ingressos i liquiditat per a superar aquesta crisi és la que en mans del PSPV es dedica a castigar i a asfixiar a les nostres famílies. És una mostra d'absoluta incapacitat que se suma a unes altres que ja han demostrat en aquesta crisi en l'àrea d'Hisenda, amb Santiago Agustí al capdavant".

Sales reclama al president de la institució, el socialista José Martí, "que complisquen l'anunciat". "Hui milers de famílies d'aquesta província s'han sentit enganyades perquè al capdavant d'aquesta institució no hi ha govern". En aquest sentit, "els oferim la nostra experiència i capacitat de treball per a recuperar aquest desgovern que la nostra província no mereix, perquè la Diputació ha d'estar, ara més que mai, al servei de tota la província".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana