Diputación CS: La Diputació de Castelló entra al segle XXI i celebra el seu primer ple virtual


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194962_120761/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 06-04-2020
La Diputació de Castelló entra al segle XXI i celebra el seu primer ple virtual


Immersos en una societat globalitzada, interconnectada, en la qual el virtual està cada vegada més present en les nostres relacions, no sols socials, sinó també laborals, la Diputació de Castelló, una institució huitcentista, farà demà un salt qualitatiu en celebrar el primer ple telemàtic de la seua centenària història. I ho farà per pura necessitat, impel·lida per les mesures d'aïllament social derivades de l'Estat d'Alarma decretat pel Govern per a lluitar contra el *coronavirura *Covid19. Per primera vegada els diputats no estaran en el centenari saló de plens del Palau Provincial i el seu president, José Martí, obrirà la sessió per videoconferència.

Serà un ple extraordinari el que servisca perquè la Diputació s'inserisca totalment en la Societat de la Informació. Farà així un pas més, com els que ja ha fet amb les comissions de contractació o amb la transmissió de plens en *streaming.

Per a fer possible la sessió *telématica, els departaments d'Innovació Pública i Informàtica han treballat contrarellotge des de l'inici de l'estat d'alarma perquè el desenvolupament de la vida institucional no es parara i, la realització del ple, no ha sigut una excepció. Ells han aconseguit fer realitat aquest primer ple virtual. Una sessió que s'obrirà amb l'aprovació del primer punt de l'ordre dia, que la sessió siga *telematica.

A continuació, s'obrirà un torn d'intervenció i un altre de rèplica dels grups polítics monogràfic sobre la situació actual pel *coronavirus, a la qual li seguirà la votació dels dictàmens.

El ple donarà demà llum verda al nou Pla 135, que enguany es renova amb unes noves bases que incrementen el poder de decisió dels ajuntaments en l'hora de decidir on invertir els 12,4 milions d'euros que conformen aquest paquet inversor de la Diputació de Castelló. Cal fer esment al fet que el personal tècnic està agilitant els tràmits perquè les obres puguen licitar-se una vegada es declare la fi de l'estat d'alarma.

Així mateix, s'aprovaran les bases de les subvencions de l'àrea de Benestar Social, que inclouen les destinades als Serveis de Promoció de l'Autonomia Personal (antigues unitats de respir), que per primera vegada tindran un recolzament legal darrere); i les ajudes a entitats sectorials i *AMPAs -per a les escoles matineres-, amb les quals es garantirà el manteniment dels llocs de treball.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana