Diputaci髇 CS: Jos Mart: 'La Diputaci de Castell ha sigut pionera en el repartiment de material de protecci sanit鄏ia als ajuntaments enfront del coronavirus'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194984_120770/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 08-04-2020
Jos Mart: 'La Diputaci de Castell ha sigut pionera en el repartiment de material de protecci sanit鄏ia als ajuntaments enfront del coronavirus'

El president de la Diputaci de Castell, Jos Mart, ha posat en valor l'esfor realitzat per la instituci provincial en l'actual situaci d'emerg鑞cia sanit鄏ia pel COVID-19, que s'ha tradu飔 en la posada en marxa d'un pla de xoc amb mesures econ騧iques i fiscals per als municipis, a m閟 de la compra de material de protecci sanit鄏ia per als serveis essencials dels ajuntaments i la posada a la disposici dels municipis dels efectius del Consorci Provincial de Bombers per a realitzar labors de desinfecci.

Mart, en aquest sentit, ha subratllat que "estem donant resposta des del minut zero i podem dir ben alt que aquesta Diputaci ha sigut absolutament pionera en l'adquisici i repartiment de material de protecci sanit鄏ia entre els nostres ajuntaments, alguna cosa en el que per descomptat continuarem treballant durant aquestes pr騲imes setmanes". Destaca a m閟 la certificaci sanit鄏ia del material, com per exemple les m鄐cares FPP2 comprades, que s髇 les recomanades per les organitzacions sanit鄏ies.

Fins hui, la instituci provincial, amb una inversi entorn dels 150.000 euros, ha adquirit prop de 80.000 guants, 28.000 m鄐cares, 2.000 vestits de protecci, 1.100 ulleres, 5.000 litres de gel desinfectant i 3.000 litres de lleixiu. Aquesta quantitat encara es veur incrementada la setmana pr騲ima quan arriben, procedents de la Xina, 22.000 m鄐cares m閟, que tenen com a objectiu cobrir les necessitats del personal que realitza els serveis essencials dels ajuntaments i de les mancomunitats (neteja, brigades, serveis socials, policia local, etc)..

Pioners en l'apartat del material i pioners tamb en el "important suport que est donant el nostre Consorci Provincial de Bombers als pobles de la prov韓cia en els treballs de neteja i desinfecci dels seus entorns m閟 sensibles". Sobre aquest tema, s髇 ja prop de 60 els municipis en els quals s'ha acudit per a actuar, recordant en aquesta l韓ia que els ajuntaments que ho necessiten han de dirigir-se al Consorci per a sol穕icitar aquests treballs.

Responsabilitat pol韙ica
Amb tot aix, Jos Mart ha subratllat que la instituci provincial, "com ja deixem clar en el ple d'ahir, dedicar tot el seu esfor a combatre els efectes econ騧ics i socials de la pand鑝ia del coronavirus a la nostra prov韓cia", per insisteix a demanar a tots els grups pol韙ics de la Diputaci "unitat i coher鑞cia pol韙ica, perqu convertir aquest situaci d'emerg鑞cia en un camp de confrontaci 閟 alguna cosa que no entendrien els ciutadans i ciutadans de la prov韓cia".

En aquest sentit, sol穕icita als partits en l'oposici "responsabilitat" i que no plantegen mesures, com l'adquisici per part de la Diputaci de test r鄍ids de detecci del Covid per a la poblaci, "perqu saben que 閟 una q黣sti que no 閟 la nostra compet鑞cia ni t, en data de hui, cap aval legal". Per a Jos Mart, "el cam ara 閟 no posar pedres en el cam, no generar confusi a la ciutadania i, com vaig dir ahir en ple, fer Gran Pol韙ica".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana