Diputaci髇 CS: El 95,5% dels ajuntaments de la prov韓cia s'adhereix a la gran operaci de compra de m鄐cares coordinada per la Diputaci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195079_120857/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 16-04-2020
El 95,5% dels ajuntaments de la prov韓cia s'adhereix a la gran operaci de compra de m鄐cares coordinada per la Diputaci

El president de la Diputaci, Jos Mart, ha anunciat que 129 dels 135 ajuntaments de la prov韓cia i 4 mancomunitats de les 8 existents s'han adherit a la gran operaci de compra de m鄐cares FFP2 homologades que ha impulsat la Diputaci Provincial en col穕aboraci amb l'empresa local que ha subministrat aquest material a la instituci des del principi d'aquesta crisi. En total, els ajuntaments i mancomunitats han sol穕icitat 368.637 m鄐cares que arribaran a Castell des de la Xina en un termini aproximat de 3 o 4 setmanes. Mart ha agra飔 "la confian鏰 mostrada en la Diputaci per les alcaldesses i els alcaldes" i "l'agilitat en la seua resposta", la qual cosa ha perm閟 articular una comanda tan important 玡n tan sols dos dies h郻ils. Els 129 ajuntaments adquiriran 366.887 m鄐cares i les 4 mancomunitats 1.750.

El president ha destacat que amb aquesta operaci, que ha sigut secundada pel 95,5% dels municipis, la Diputaci actua com a central de compres perqu els ajuntaments puguen adquirir "amb la m鄕ima celeritat i en les millors condicions possibles un material que hui 閟 esc鄐 a tot el m髇". Tamb ha recordat que "per raons d'韓dole administrativa, en aquests moments la instituci provincial no est en condicions de finan鏰r aquesta gran operaci de compra de m鄐cares", encara que ha manifestat que "estem estudiant la creaci a mitj termini d'una l韓ia d'ajudes espec韋iques per als ajuntaments que subvencione part d'aquestes despeses perqu, com 閟 sabut, la nostra vocaci 閟 la d'estar al costat dels ajuntaments i, molt m閟, en una situaci tan complicada com l'actual".

Continua el repartiment de material gratu飔
Cal destacar que, a part de coordinar aquesta compra, la instituci provincial ha invertit m閟 de 150.000 euros en l'adquisici de 50.000 m鄐cares, 80.000 guants, 2.000 vestits de protecci, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. "Aquest material s'est distribuint, de forma totalment gratu飔a, entre tots els ajuntaments i mancomunitats de la prov韓cia per a garantir que els treballadors municipals que realitzen serveis essencials compten amb la deguda protecci" ha recalcat el president.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana