Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell aprova en ple una declaraci institucional per a fer front des del consens i la unitat a l'emerg鑞cia sanit鄏ia i social per la COVID-19 a la prov韓cia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195162_120935/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/195162_120935/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/195162_120935/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 22-04-2020
La Diputaci de Castell aprova en ple una declaraci institucional per a fer front des del consens i la unitat a l'emerg鑞cia sanit鄏ia i social per la COVID-19 a la prov韓cia

La unanimitat ha marcat la sessi plen鄏ia extraordin鄏ia i urgent celebrada hui per la Diputaci de Castell, en la qual tots els grups pol韙ics han aprovat la Declaraci Institucional sobre l'emerg鑞cia sanit鄏ia i social a conseqncia de la COVID-19. L'objectiu principal ser crear una Mesa del Di鄉eg que, dins de les compet鑞cies de la instituci, analitzar les mesures a adoptar per a atendre les necessitats dels ajuntaments i dels col穕ectius m閟 necessitats.

El president de la Diputaci, Jos Mart, ha destacat la import鄋cia de l'acord, "que ens marca un cam clar: anar tots de la m per a fer front a la pand鑝ia del coronavirus i treballar de forma cohesionada en les actuacions i mesures que necessiten els nostres municipis i, per extensi, els nostres ve飊s i ve飊es".

Per a Jos Mart, que agraeix "el tarann constructiu de tots els grups pol韙ics de la Diputaci 朠SPV, Comprom韘, PP i Ciudadanos- per tirar avant la Declaraci Institucional", 閟 el moment de fer un pas al capdavant "perqu no podem defraudar a la ciutadania". En aquest sentit, mostra la seua confian鏰 en, al costat de la participaci de la societat civil i empresarial de la prov韓cia, "ser capaces d'atendre els col穕ectius que m閟 ho necessiten i prioritzar l'atenci als ajuntaments per a eixir refor鏰ts per a superar aquesta emerg鑞cia sanit鄏ia".

El president de la Diputaci insisteix que tres s髇 els aspectes principals que haur d'impulsar aquesta Mesa de Di鄉eg: "donar suport als nostres ajuntaments, refor鏰r els serveis socials perqu ning es quede arrere, i finalment, reactivar-los sectors econ騧ics de la prov韓cia, que han de tindre clar que la Diputaci estar amb ells".

Des de Comprom韘 el seu portaveu i membre de l'equip de govern, Ignasi Garcia, considera que les administracions de proximitat, com ho 閟 la Diputaci, han de ser "un escut social que no deixe a ning arrere i un motor econ騧ic per a crear ocupaci a les comarques de Castell". Per aix, ha destacat que "la Diputaci de Castell 閟 un exemple per a la resta d'institucions" perqu "totes les forces pol韙iques hem decidit treballar conjuntament" en la presa de decisions que afronten la crisi derivada de l'Estat d'Alarma per la COVID-19. Per a Garcia, aquest pacte respon a la demanda de la ciutadania, que esperava "capacitat de di鄉eg" per part dels partits en el govern i l'oposici.

Pel que respecta a la Declaraci Institucional, aquesta inclou diversos acords. D'una banda, la Diputaci de Castell mostra les seues condolences a les fam韑ies de les persones mortes a conseqncia de la COVID-19, tant a la prov韓cia de Castell, com en la Comunitat Valenciana i en la resta d'Espanya, aix com a les persones que han perdut durant aquests dies als seus sers estimats per altres patologies i que no han pogut acomiadar-se d'ells com mereixen.

Igualment la Diputaci vol donar un reconeixement expl韈it a tots els professionals que estan lluitant contra aquesta pand鑝ia, des de l'鄊bit sanitari, -la primera l韓ia contra la malaltia-, a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, a les Policies Locals, Bombers, Protecci Civil, als funcionaris i personal laboral de la Diputaci i dels ajuntaments i a tots els treballadors i treballadores.

El suport s'amplia als empresaris i aut騨oms de les ind鷖tries, del transport, l'agricultura, la pesca i tots els sectors econ騧ics que tots els dies estan en actiu perqu, en la mesura que siga possible, la nostra societat no es pare, a m閟 de recon閕xer a les persones volunt鄏ies que estan donant el millor de si per a superar aquesta pand鑝ia.

En segon lloc, la Diputaci considera que, davant la situaci creada per l'emerg鑞cia sanit鄏ia i social que vivim, la Junta de Portaveus 閟 l'騬gan adequat per a constituir-se en un f騬um de trobada dels grups pol韙ics d'aquesta instituci, en el qual poder canalitzar i consensuar totes les iniciatives que es plantegen, i on es puga donar tota la informaci que requerisquen els grups, per a aix es dotar del necessari pes pol韙ic al citat 騬gan.

Com a tercer punt de la Declaraci Institucional, es recull que, per a aconseguir els objectius desitjats, la Junta de Portaveus establir la freqncia de les seues reunions, aix com la composici dels seus membres, podent-se incorporar tamb a les sessions aquells diputats o diputades que per la tem鄑ica que es vaja a tractar siga convenient la seua pres鑞cia, i els t鑓nics la pres鑞cia dels quals es considere necess鄏ia.

En quart lloc, la Junta de Portaveus acordar la creaci d'una Mesa de Di鄉eg, que estar formada pels grups pol韙ics. Una Mesa que activament escoltar a actors socials i persones de la societat civil, aix com als ajuntaments i mancomunitats, a fi de coordinar i prioritzar aquelles accions necess鄏ies per a revertir els efectes de la COVID-19 que estan patint les persones, empreses i aut騨oms de la nostra prov韓cia.

Tres 鄊bits essencials
El cinqu dels apartats insta als grups pol韙ics a comprometre's a canalitzar les seues iniciatives a trav閟 d'aquests dos f騬ums, iniciatives que s'orientaran en tres 鄊bits essencials d'actuaci:

1. Proporcionar liquiditat als nostres ajuntaments mitjan鏰nt l韓ies d'ajudes i avan鏰ments de recaptaci. Adquirir, en coordinaci amb altres administracions, el material necessari per a la protecci de la poblaci.

2. Reactivar l'economia provincial flexibilitzant les c鄏regues impositives de la ciutadania i ajudant als sectors productius, amb especial incid鑞cia en les pimes, aut騨oms, sector hostaler, tur韘tic i industrial, amb especial preocupaci pels municipis tur韘tics.

3. Protegir als sectors socials m閟 vulnerables amb refor de mesures relacionades amb el benestar social de la poblaci i una especial atenci al Servei d'Atenci Domicili鄏ia.

Al costat d'ells, com a sis punt de la Declaraci Institucional, la Diputaci de Castell estudiar, juntament amb la resta d'administracions, l'auton騧ica i l'estatal, aquelles l韓ies de col穕aboraci que prevalguen l'efic郼ia en la gesti dels recursos p鷅lics, sempre respectant els marcs competencials de cada administraci. I per a finalitzar, s'acordar donar trasllat dels presents acords al Govern d'Espanya, a la Generalitat Valenciana, a la Federaci Valenciana de Municipis i Prov韓cies i a tots els ajuntaments de la prov韓cia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana