Diputaci髇 CS: Patricia Puerta es reuneix amb les entitats socials per a fer un seguiment dels efectes de la crisi de la COVID-19 a la prov韓cia de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195468_121202/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 14-05-2020
Patricia Puerta es reuneix amb les entitats socials per a fer un seguiment dels efectes de la crisi de la COVID-19 a la prov韓cia de Castell

Entre el 15 de maig i el 4 de juny es podran sol穕icitar les subvencions que convoca la Diputaci destinades a entitats sectorials vinculades al Benestar Social per a la implementaci de programes i serveis, la dotaci pressupost鄏ia dels quals 閟 de 680.000 euros. Ha sigut un dels assumptes abordats en el transcurs de la reuni telem鄑ica que en el mat de hui ha mantingut la vicepresidenta de la Diputaci i responsable de l'纑ea de Benestar Social, Patricia Puerta, amb quinze entitats especialitzades en el m髇 de la inclusi social i el treball comunitari.

Es tracta de la primera d'una s鑢ie de trobades amb associacions del sector que la vicepresidenta ha programat per a realitzar un seguiment de l'evoluci de la crisi social originada per la pand鑝ia del coronavirus.

En ella s'han exposat tot tipus de problem鄑iques com la que afecta una s鑢ie de persones procedents de pa飐os llatinoamericans a les quals la pand鑝ia i el tancament de fronteres va sorprendre de viatge a Castell i no van poder tornar als seus pa飐os d'origen. Precisen d'ajuda urgent perqu no poden treballar ni tampoc contractar un lloguer, al no tindre regularitzada la seua situaci a Espanya.

Durant la reuni s'ha posat de manifest que la crisi tamb est colpejant amb duresa a moltes fam韑ies de la prov韓cia de Castell que tenen serioses dificultats per a fer front al pagament dels lloguers i de serveis essencials com a aigua, llum, tel鑖on i connexi a internet. Les entitats han mostrat la seua preocupaci per com est afectant la bretxa digital a algunes xiquetes i xiquets en els seus estudis.

La vicepresidenta Porta ha animat a les entitats ben鑖iques a sol穕icitar les ajudes socials de la Diputaci, a les quals s'accedir pel procediment de concurr鑞cia competitiva.

Tamb ha agra飔 "la gran labor" que est realitzant el teixit social de la prov韓cia de Castell, "al qual agraeix la seua solidaritat i l'afecte amb el qual at閚 les fam韑ies m閟 vulnerables".

Puerta, que ha lamentat la virul鑞cia de la crisi, ha volgut posar en valor acciones "tan senzilles i valuoses" de les entitats socials com la d'escriure cartes a les persones hospitalitzades que passen la malaltia en soledat perqu prenguen consci鑞cia que no estan soles.

La vicepresidenta ha explicat a les associacions amb les quals s'ha reunit que en treballar a peu de carrer en una situaci de risc com l'actual tamb poden sol穕icitar ajudes per a l'adquisici de m鄐cares homologades.

La trobada ha servit a m閟 perqu es coneguen les persones que estan al capdavant dels diferents col穕ectius socials i perqu compartisquen experi鑞cies que servisquen de coordinaci i ajuden a evitar la duplicaci d'esfor鏾s i a economitzar recursos i temps.

Les entitats representades en la reuni amb la vicepresidenta han sigut: Banc d'Aliments, C鄏itas, Creu Roja, Filles de la Caritat Sant Vicent de Pa鷏, Mans Unides, Pastoral Penitenci鄏ia, Tel鑖on de l'Esperan鏰, Associaci Gitana, Associaci Llatinoamericana de Castell, Fundaci Dasyc, Fundaci Punjab, Fundaci Secretariat Gitano, Tots Units, Societat Sant Vicent de Pa鷏 a Espanya i CAVE-COVA.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana