Diputaci髇 CS: El sector de la Discapacitat planteja a Patricia Puerta l'adopci de mesures per l'acc閟 universal a la informaci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195512_121242/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 18-05-2020
El sector de la Discapacitat planteja a Patricia Puerta l'adopci de mesures per l'acc閟 universal a la informaci

La vicepresidenta de la Diputaci, Patricia Puerta, s'ha reunit per videoconfer鑞cia amb els representants de 15 entitats del sector de la discapacitat f韘ica per a con閕xer com han afrontat aquests col穕ectius el confinament decretat pel Govern d'Espanya per la pand鑝ia del COVID-19 i els problemes als quals hauran de fer front per a adaptar-se a la nova realitat. En totes les intervencions s'ha posat de manifest l'exist鑞cia d'una bretxa digital que ha fet especialment complicats els dos mesos de tancament en la llar perqu aquestes persones han tingut serioses dificultats per a informar-se sobre el que estava ocorrent. L'altra gran conclusi extreta de la reuni 閟 que el col穕ectiu demana ajuda per a adaptar-se a la nova situaci, donada la seua vulnerabilitat.

Els representants de totes aquestes entitats han sigut un鄋imes en advertir de la necessitat que les diferents administracions p鷅liques garantisquen l'acc閟 universal a la informaci per a totes les persones, tant referent a les p鄃ines webs i altres productes inform鄑ics, com als programes de televisi. Segons han explicat, les persones cegues, sordes i sordcegues han tingut serioses dificultats durant el confinament per a estar ben informades. Tamb han expressat les dificultats afegides que tindran a partir d'ara per a comunicar-se una vegada que es generalitze l'鷖 de les m鄐cares.

En aquest context, el sector de la discapacitat sol穕icita a la Diputaci que siga pionera a l'hora d'adoptar mesures que faciliten l'acc閟 universal a la informaci i que mitjance davant altres institucions, sobretot els ajuntaments, perqu facen accessibles les seues p鄃ines webs.

Sobre aquest tema, Patricia Puerta ha assenyalat que 玡n la Diputaci hem comen鏰t a transitar per aquesta senda perqu en el conveni que s'ha signat amb l'Associaci de Persones Sordes de Castell ja es contempla la utilitzaci de la llengua de signes a trav閟 de la web en les retransmissions del ple i dels esdeveniments m閟 importants que celebre la instituci蠡.

D'altra banda, aquests col穕ectius tamb demanen ajuda per a garantir la seua protecci en el proc閟 de desescalada que ara s'inicia, ra per la qual sol穕iciten que se'ls proporcionen equips de protecci personal. A m閟, han assenyalat que les restriccions que s'han imposat en els mitjans de transport p鷅lics repercutiran de manera negativa sobre la seua capacitat de moviment.

Finalment, les associacions han informat de la important deterioraci que el confinament ha originat a les persones amb discapacitat f韘ica, que han registrat quadres d'ansietat i han vist interromputs els seus tractaments de rehabilitaci.

Els col穕ectius que han participat en la reuni amb la vicepresidenta s髇 els seg黣nts: Acudim de Vila-real, Associaci de Esclerodermia de Castell, Associaci d'Esclerosi M鷏tiple, Cocemfe Castell, Cocemfe Maestrat, Associaci de Fibromi鄉gia i Malaltia Reum鄑ica de Vila-real, Alcer-Castalia, Associaci Amics, Familiars i Afectats de Fibromi鄉gia de Castell, Associaci de Persones Sordes de Castell, Associaci de Fam韑ies i Persones Sordes de la Prov韓cia, Associaci de Sordcecs de la Comunitat Valenciana, Frater, Associaci de Fibromi鄉gia del Baix Maestrat, Once i Comit Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana