Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell ser la primera instituci a l'Estat espanyol en adherir-se a l'Alian鏰 per a la Recuperaci Verda de la UE


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 19-05-2020
 

La Diputaci de Castell ha aprovat una Declaraci Institucional per adherir-se formalment a l'Alian鏰 Europea per a la Recuperaci Verda (Green Recovery Alliance). L'ens provincial s'ha convertit aix en la primera instituci regional p鷅lica a l'Estat espanyol en donar suport a aquest manifest promogut pel comit de Medi Ambient del Parlament Europeu, que sol穕icita als governs de la Uni que tinguen en compte criteris per a la sostenibilitat en les estrat鑗ies que es duguen a terme per a reconstruir l'economia europea despr閟 d'aquest per韔de de recessi provocat per la Covid-19. Ara per ara, el text ha sigut secundat per m閟 de 200 c鄏recs p鷅lics, personalitats, empreses i entitats del tercer sector de tota la Uni Europea.

Per al diputat provincial de Cicle integral de l'Aigua, Renovables, Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, 獷uropa ha sigut clara a l'hora de promoure aquest mandat, que precisament diu que ha de ser l'obra p鷅lica verda la que reactive l'economia de les nostres comarques, alhora que ens prepara per a enfrontar l'emerg鑞cia clim鄑ica, una amena鏰 que mai ha deixat d'estar ac a pesar de l'emerg鑞cia pel coronavirus. 獳ra, cal fer extensible aquesta declaraci a tots els municipis per a qu quede clar el full de ruta per a la reactivaci de l'ocupaci, ha dit.

El text proposat per l'鄏ea d'Internacionalitzaci i aprovat hui per tots els grups pol韙ics amb representaci diu que s natural que la Diputaci de Castell estiga entre les entitats locals signants d'aquesta Alian鏰 per a la Recuperaci Verda, ja que el comprom韘 per la sostenibilitat i la responsabilitat social estan dins dels objectius de la instituci蠡.

El pacte verd subratlla que 玪luita contra la pand鑝ia 閟 la principal prioritat, per afegix que, at閟 a les conseqncies que tindr la Covid-19, 獷uropa ha de donar una resposta econ騧ica coordinada forta per a superar un colp m閟 dur que el que va suposar la crisi de 2008. Segons el manifest internacional, la via per a donar aqueixa resposta 閟 realitzar 玦nversions massives que hauran de 玠esencadenar un nou model econ騧ic europeu que gire al voltant dels 玴rincipis ecol騡ics i de protecci de la biodiversitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana