Diputaci髇 CS: Jos Mart destaca l'aprovaci del fons auton騧ic de cooperaci contra el despoblament, que aportar 1,3 milions d'euros a 79 municipis de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195549_121275/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 22-05-2020
Jos Mart destaca l'aprovaci del fons auton騧ic de cooperaci contra el despoblament, que aportar 1,3 milions d'euros a 79 municipis de Castell

La comissi de seguiment del Fons de Cooperaci Municipal per a la Lluita contra el Despoblament ha donat aquest mat l'espenta definitiva per a adjudicar els imports que rebran els municipis beneficiaris de l'ajuda en la Comunitat Valenciana. La comissi, en la qual han participat el president de la Diputaci, Jos Mart, i el diputat provincial de Cooperaci i Concertaci amb els ajuntaments, Ximo Huguet, ha donat aix llum verda a tres milions d'euros que repartir la Generalitat a 155 municipis de Castell, Val鑞cia i Alacant.

Jos Mart, vicepresident de la comissi de seguiment del Fons de Cooperaci Municipal, ha destacat la import鄋cia de l'acord per als municipis castellonencs ja que la prov韓cia 閟 la que rebr l'aportaci m閟 elevada. Aix, del total de 155 pobles, 79 corresponen a la prov韓cia de Castell, que rebran en conjunt m閟 d'1.325.000 euros.

Per a Jos Mart, "en aquests moments d'emerg鑞cia econ騧ica i social que estem vivint a conseqncia de la pand鑝ia del coronavirus, poder habilitar per part de la Generalitat un fons d'aquestes caracter韘tiques deixa patent que les institucions han de mantindre intacte el seu comprom韘 amb els nostres municipis".

Amb aix, insisteix Mart que "el repte demogr鄁ic i l'especial atenci als pobles xicotets ha de continuar sent una prioritat", per la qual cosa considera important "coordinar esfor鏾s entre la Diputaci i la Generalitat per a evitar duplicitats i racionalitzar al m鄕im els recursos p鷅lics".

La reuni, celebrada de manera telem鄑ica, ha estat presidida pel director general d'Administraci Local, Antoni Such, i ha comptat amb la pres鑞cia d'Andr閟 Gomis, director general de Transpar鑞cia, Atenci a la Ciutadania i Bon Govern; Jeanette Segarra, directora general de l'Ag鑞cia Valenciana contra el Despoblament; Vicent Gil, secretari general de la FVMP; Carmina Ballester, alcaldessa d'Onda, i Sergi Ferr鷖, alcalde de Pedreguer, com a representants de la FVMP, i Vicent Mascarell, diputat d'Hisenda i Innovaci de la Diputaci Provincial de Val鑞cia.

La Diputaci de Castell i la Generalitat Valenciana treballen de manera coordinada per a frenar la despoblaci a la prov韓cia de Castell, com ha quedat palesa en les reunions que ha mantingut Jos Mart amb la directora general de l'Ag鑞cia Valenciana contra la Despoblaci (AVANT), Jeannette Segarra.

La l韓ia de suport als municipis en risc de despoblament del Fons de Cooperaci Municipal de la Comunitat Valenciana, aprovada en 2018, t naturalesa incondicionada i no finalista. No obstant aix, amb absolut respecte a la naturalesa d'aquest Fons i a la plena autonomia municipal, davant els excepcionals esdeveniments a conseqncia de la COVID-19 es considera necessari demanar que es prioritzen les actuacions destinades a finan鏰r inversions amb l'objectiu de reactivar els sectors productius, aix com les destinades a pal穕iar les repercussions socials.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana