Diputaci髇 CS: El grup socialista de la Diputaci dissenya un pla de 9 milions d'euros per a donar resposta a l'emerg鑞cia sanit鄏ia i la cobertura social i econ騧ica de la prov韓cia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195580_121304/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 26-05-2020
El grup socialista de la Diputaci dissenya un pla de 9 milions d'euros per a donar resposta a l'emerg鑞cia sanit鄏ia i la cobertura social i econ騧ica de la prov韓cia

El El grup socialista en la Diputaci de Castell ha preparat un pla d'actuacions destinat a reorientar tot el pressupost previst per a 2020 amb l'objectiu de donar resposta a l'emerg鑞cia sanit鄏ia, la cobertura social, la recuperaci econ騧ica i el suport als ajuntaments. S髇 quatre eixos essencials que, sota el nom de Pla Reactiva Castell, recull una partida econ騧ica global que rondar els 9 milions d'euros.

El pla ser presentat aquest dimecres en la Junta de Portaveus, on les diferents formacions pol韙iques traslladaran les seues propostes per a reorientar les inversions en aquest segon semestre de l'any.

Santi P閞ez, portaveu del PSPV, ha destacat que el Pla 閟 un treball coral de tots els diputats socialistes en l'equip de govern, al qual s'uneix a m閟 "l'esfor per donar resposta, en la mesura de les possibilitats de la Diputaci, a les demandes dels representants de la societat civil".

En aquest sentit, per a P閞ez 閟 important destacar que "hem aplicat els principis de realisme i sinceritat", en recordar que la Diputaci es troba sotmesa a un Pla Econ騧ic Financer" (PEF) a conseqncia de "la mala gesti dels anteriors responsables del govern provincial". I tot aix "sense oblidar que existeixen obligacions de pagament que s'arrosseguen d'exercicis anteriors", comenta el diputat socialista. Aquesta situaci "dificulta de manera extraordin鄏ia les mesures que podr韊m implementar", es lamenta Santi P閞ez, qui recorda que, en el cas que el Govern permeta a les entitats locals usar els seus romanents, "en la Diputaci no es podria fer per culpa d'aqueix PEF".

En qualsevol cas, malgrat totes aquestes dificultats i obstacles legals, "l'equip de govern ha realitzat un gran esfor de revisi de les partides pressupost鄏ies que ha perm閟 dissenyar un pla de reactivaci de la prov韓cia que, creiem sincerament, ens permetr estar al costat dels ciutadans i dels ajuntaments en les q黣stions que competeixen a la Diputaci".

Quatre s髇 els aspectes que formen l'armadura del pla dissenyat pel grup socialista:

1.-Reestructuraci del pressupost de 2020 per a la creaci del Fons Municipal de Lluita contra la Covid-19.

S'ha fet un intens treball de revisi de tot el pressupost provincial per a 2020 amb l'objectiu de reorientar els comptes de manera que cobrisquen quatre aspectes fonamentals: la resposta a l'emerg鑞cia sanit鄏ia, la cobertura social,la recuperaci econ騧ica i el suport als ajuntaments.

Fruit d'aquesta reestructuraci integral del pressupost, el grup socialista proposa donar de baixa partides econ騧iques per valor de 3 milions d'euros, per a crear un Fons Municipal de Lluita contra la Covid-19. Un fons dirigit als ajuntaments, que hauran de destinar-lo a pal穕iar els efectes de la pand鑝ia en els sectors dels seus municipis que s'han vist m閟 afectats.

El Grup Socialista t una vocaci eminentment municipalista "i per aix creiem que els ajuntaments poden ser la clau que ens permeta dotar de l'agilitat suficient per a fer arribar aquests recursos a tots els sectors de la societat", assenyala Santi P閞ez.

2. Implementaci i desenvolupament de les mesures adoptades pel Comité de Crisi per a dissenyar un Pla de Defensa del Sector Tur韘tic de la prov韓cia enfront del coronavirus.

El Patronat Provincial de Turisme ha constitu飔 tres f騬ums de consulta (sectorial, social i territorial) amb l'objectiu d'implicar el sector i aconseguir el seu comprom韘. Aix, el patronat est realitzant una reestructuraci del seu pressupost, de manera que dotar de m閟 de 2,5 milions d'euros en un pla que tindr dues l韓ies d'actuaci b鄐iques:

I.- Campanya de promoci tur韘tica per a posicionar la prov韓cia de Castell com a destinaci tur韘tica segura. Aquesta iniciativa suposar una inversi de m閟 de 1,3 milions d'euros en una campanya que anir dirigida al mercat nacional i a possibles connexions internacionals. Oferir seguretat a les persones que ens visiten ser a partir d'ara una de les condicions m閟 importants en qualsevol marca tur韘tica. "Castell ha de ser sin騨im d'una destinaci segura per a qualsevol visitant, nacional o estranger", explica Santi P閞ez.

II.- L韓ia d'ajudes per a municipis tur韘tics de la prov韓cia.

El Patronat de Turisme habilitar una l韓ia d'ajudes directes dirigides als 80 municipis tur韘tics de la prov韓cia, per valor de 1,2 milions d'euros, perqu puguen posar en marxa els protocols sanitaris i de seguretat que estan establint les autoritats sanit鄏ies per a reprendre l'activitat tur韘tica.

3. Aprovaci d'una nova bestreta de tresoreria que injectar 3 milions d'euros en els municipis de la prov韓cia.

El grup socialista 閟 conscient de la necessitat d'ajudar econ騧icament en els municipis de la prov韓cia perqu poden atendre les necessitats dels seus ve飊s i ve飊es. Per aix proposa l'aprovaci d'una nova bestreta de tresoreria que suposaria injectar 3 milions d'euros als consistoris i que se sumaria als 48 milions aportats ja per la Diputaci en dues operacions al gener i mar.

4. Mesures sectorials

A m閟 de treballar en aquests tres grans eixos, des del PSPV-PSOE tamb es proposa l'adopci d'una s鑢ie de mesures sectorials per a ajudar a reactivar l'economia de la prov韓cia i protegir als sectors m閟 vulnerables de la societat.

a) Refor鏰r les actuacions relacionades amb el benestar social.

b) Fer costat als sectors de la cultura i l'esport de la prov韓cia.

c) Reformular el Pla de Mitjans de la Diputaci per a incentivar el consum en el petit i mitj comer de proximitat i fomentar la compra de producte local.

d) Mantindre les actuacions del Consorci Provincial de Bombers.

e) Habilitar una l韓ia d'ajudes per als ramaders de caps de bestiar braus.

f) Assessorar els municipis sobre les noves mesures administratives i de treball.

g) Donar suport a la labor dels CEDES.

h) Incrementar el treball del departament de promoci internacional per a poder aconseguir un major nombre de fons europeus.

i) Potenciar la col穕aboraci amb el teixit cient韋ic i innovador, especialment amb la Universitat Jaume I, per tamb amb empreses que aposten per la investigaci i el desenvolupament.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana