Diputación CS: El PP urgeix a la Diputació un pla d'ajuda als autònoms i pimes de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195628_121348/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 31-05-2020
El PP urgeix a la Diputació un pla d'ajuda als autònoms i pimes de Castelló

El grup popular en la Diputació de Castelló ha assenyalat hui que és urgent que s'articulen ja ajudes als autònoms i pimes que s'han vist afectats per la frenada a la seua activitat durant l'estat d'Alarma. El diputat del PP a la província de Castelló, Salvador Aguilella, assenyala que després de més de dos mesos, “la Diputació encara no ha mogut fitxa” i segueix sense gestionar ni mobilitzar capital a favor dels sectors damnificats per aquesta greu crisi.
El responsable popular explica que el PP ha presentat una bateria de propostes, amb 20 iniciatives, sanitàries, econòmiques i socials i ha recordat que ja el 16 de març, en el minut zero de l'estat d'alarma, “registrem de manera oficial mesures a favor dels sectors afectats per la greu situació econòmica”. Dos mesos i mitjans després, PSOE i Compromís en la Diputació encara no han articulat res, excepte seguir el curs del que ja estava pressupostat.
Dins de les propostes del PP, Aguilella recorda que “hem demanat que s'activen ajudes econòmiques a través dels ajuntaments perquè les pimes i autònoms puguen garantir els llocs de treball. Amb especial atenció a aquells que no han cessat en la seua activitat i no han rebut ajudes de l'Estat ni de la Generalitat” i a més ha assenyalat que “aquestes ajudes directes hauran de ser compatibles amb les d'altres administracions”, assegura el diputat.
Aguilella ha instat als diputats que ara governen a “actuar com han fet molts alcaldes fa setmanes i a recuperar la gestió de la Diputació com en la legislatura passada, quan era una administració útil que pensava en els 135 municipis de la província i que sempre estava a l'altura de les circumstàncies”.
Una altra de les propostes del PP que hui ha defensat el responsable provincial ha sigut el sol·licitar al Govern d'Espanya que cancel·le el recàrrec provincial sobre l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) per a les empreses, cooperatives i autònoms de la província amb l'objectiu d'ajudar-los a fer front als efectes econòmics del coronavirus.
A més, per al PP és fonamental que la Diputació de Castelló assegure tots els anys l'avançament de la recaptació, avançant el 75% de les recaptacions previstes de l'IBI i IAE als ajuntaments que ho sol·liciten.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana