Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell engegar a la tardor el servei d'Educaci Ambiental als pobles de menys de 5.000 habitants


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195659_121378/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | Agricultura y Medio Ambiente | 03-06-2020
La Diputaci de Castell engegar a la tardor el servei d'Educaci Ambiental als pobles de menys de 5.000 habitants

La Diputaci de Castell ha aprovat hui la contractaci del servei d'Educaci Ambiental per a la millora de la gesti dels residus dom鑣tics i assimilables als municipis de menys de 5.000 habitants de les comarques de Castell, en la l韓ia de l'establert pel Pla Integral de Residus valenci. El servei compta enguany amb un pressupost de 162.830 euros que es destinara tant a l'elaboraci dels materials com al desenvolupament de l'estrat鑗ia educativa porta a porta per part de personal especialitzat arreu de la prov韓cia i es preveu que puga iniciar-se entre setembre i octubre d'enguany.

Concretament, seran 18 persones les qu 玿afaran terreny i acompanyaran per primera vegada el ve飊at, les associacions, el comer i les empreses a transitar cap a models d'economia circular, cosa que suposa un salt qualitatiu en les accions de conscienciaci mediambiental. Aix ho ha explicat el diputat de Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, qui ha reivindicat aquesta fita que 玸itua de nou a la Diputaci en la l韓ia de les pol韙iques europees i al capdavant de les institucions de l'Estat mentre el govern impulsa tamb el seu projecte de llei de Canvi Clim鄑ic i Transici Energ鑤ica.

Per a Garcia, 玪es accions directes amb els usuaris dels contenidors de colors i dels ecoparcs s髇 essencials per a resoldre dubtes relatius a la correcta separaci en origen de les diferents fraccions per al seu posterior tractament. 獶e fet -ha dit- els estudis i projectes pilot duts a terme per la Direcci General de Qualitat Ambiental de la Generalitat, encap鏰lada per Joan Piquer, ens indiquen que les r鄑ios de recuperaci i eliminaci s髇 encara millorables.

Per tant, 玞al que les administracions de proximitat, dins dels nostres marcs competencials, oferim els recursos necessaris a la ciutadania per a reduir al m鄕im els residus, reutilitzar-los en la mesura del possible i reciclar-los de manera adequada. Igualment, ha dit, 玥em d'augmentar la conscienciaci ve飊al sobre la problem鄑ica dels d'abocaments incontrolats de residus per aconseguir eradicar-los, ha concl髎
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana