Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell subvencionar 27 organitzacions per a activar el mercat de treball mitjan鏰nt accions socials innovadores


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 29-06-2020
 

L'鄏ea de Promoci Econ騧ica de la Diputaci de Castell posa en marxa un any m閟 el seu Pla d'Accions Innovadores, destinat a fomentar les iniciatives impulsades per entitats de la prov韓cia amb l'objectiu de reduir la desocupaci i fer costat a les persones que busquen incorporar-se al mercat de treball. Pau Ferrando, diputat de l'鄏ea, ha indicat que 玪a finalitat d'aquestes ajudes 閟 contribuir a la promoci econ騧ica de les nostres comarques i millorar tant les xifres de creaci d'ocupaci com l'entorn i la vida de les persones que hi residixen.

Les subvencions abasten tot el territori provincial. En aquest exercici 2020, s'han presentat 33 sol穕icituds, de les quals finalment es beneficiaran 27 organitzacions. En total es concediran 278.650,49 euros, repartits de manera proporcional en funci del pressupost estimat per cadascuna. D'elles, 13 s'han finan鏰t al 50% i les altres 14, per presentar projectes innovadors dirigits als municipis rurals de l'interior, han rebut un 75% del total que necessiten per a posar la seua idea en marxa. Amb la convocat騬ia d'aquestes ajudes, la Diputaci tamb pret閚 donar un impuls a l'agricultura ecol騡ica i de proximitat, a les trobades sectorials i empresarials i a la creaci de noves xarxes de cooperaci i coordinaci territorial. En eixe sentit, Ferrando ha destacat que 玹ots els projectes presentats inclouen mesures contra el despoblament i de foment de la sostenibilitat.

Concretament, dins de l'鄊bit de l'emprenedoria, s'incorporen projectes que apoderen als joves i a les dones per a emprendre en el medi rural, formant en 鄊bits espec韋ics com ara les tecnologies d'informaci i comunicaci, les energies renovables, el turisme rural, la innovaci, el sector serveis, la transici ecol騡ica o l'emprenedoria verda, posant l'accent en la sostenibilitat dels projectes.

En l'鄊bit de l'ocupaci, es treballa al costat de les associacions i fundacions participants en la realitzaci de tallers individualitzats, formaci complement鄏ia i t鑓niques per a la cerca activa d'ocupaci aplicada a diferents col穕ectius en situaci o risc d'exclusi. Tamb a joves, dones migrants, estudiantat de formaci professional i universitari.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana