Diputaci髇 CS: La Diputaci treballa en l'adhesi d'una desena de nous productors a Castell Ruta de Sabor


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195885_121562/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 01-07-2020
La Diputaci treballa en l'adhesi d'una desena de nous productors a Castell Ruta de Sabor

El diputat Desenvolupament Rural, Santi P閞ez, ha desbloquejat en el seu primer any de gesti l'adhesi d'una desena de productors de la prov韓cia a Castell Ruta de Sabor, posant fi als problemes d'interlocuci que va haver-hi amb l'anterior equip de govern. 獷l primer que vam fer ha assenyalat P閞ez, 玽a ser rebre i escoltar a aquestes persones, i a continuaci, posar totes les facilitats per a fer possible la seua incorporaci respectant els est鄋dards de qualitat que exigeix la marca.

蓅 important destacar que la nova administraci ha dividit en dues la gesti de Castell Ruta de Sabor, de manera que el seu vessant tur韘tic ha passat a dependre del Patronat Provincial de Turisme mentre que tot el relacionat amb els productors es gestiona des de l'纑ea de Desenvolupament Rural.

Tamb s'ha escom閟 un important proc閟 de racionalitzaci de la despesa, posant fi a situacions del passat en les quals amb els recursos assignats a Desenvolupament Rural s'implementaven projectes i s'activaven subvencions que res tenien a veure amb aquest departament.

El diputat ha assenyalat que 玡l que es pret閚 閟 realitzar la millor gesti possible dels 953.000 euros assignats en 2020 en els pressupostos de l'鄏ea, dels quals la major part, 622.000 euros, repercuteixen directament sobre el sector agropecuari. En aquest sentit, ha destacat el recolzament que la instituci presta a les organitzacions professionals i el suport a sengles programes d'investigaci sobre la millora d'una ra鏰 de bov i la lluita contra plagues en cultius mediterranis com els c韙rics.

Un altre dels objectius 閟 posar en funcionament i dotar de contingut el Centre de Desenvolupament Rural de Villanueva de Viver, 玼na instal穕aci que despr閟 de 10 anys d'exist鑞cia manca de cap activitat, a pesar que en el seu moment es va anunciar que serviria per a fomentar i potenciar iniciatives emprenedores que ajudaren a explotar els recursos naturals de la zona.

Santi P閞ez, que a m閟 閟 diputat d'Acci contra la Despoblaci, mant reunions peri騞iques amb la directora de l'Ag鑞cia Valenciana Antidespoblaci (AVANT), Janette Segarra, per a treballar de manera coordinada en aquesta mat鑢ia. No obstant aix, ha destacat que s un camp en el qual els diferents departaments de la Diputaci actuen de manera transversal i que 玡n els pressupostos de 2020 estaven previstos m閟 de 45 milions d'euros per a Desenvolupament Rural i Despoblaci蠡.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana