Diputaci髇 CS: Jos Mart anuncia que els ajuntaments ja poden sol穕icitar les ajudes del Fons Covid pactat per tots els partits representats en la Diputaci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195930_121603/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/195930_121603/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/195930_121603/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/195930_121603/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 06-07-2020
Jos Mart anuncia que els ajuntaments ja poden sol穕icitar les ajudes del Fons Covid pactat per tots els partits representats en la Diputaci

El president de la Diputaci, Jos Mart, ha informat que el Butllet Oficial de la Prov韓cia (BOP) ja ha publicat les bases reguladores aprovades per unanimitat en el ple del passat 23 de juny per a la concessi de subvencions als ajuntaments, mancomunitats i entitats menors de la prov韓cia destinades a sufragar despeses extraordin鄏ies en 2020 per a fer front a situacions derivades de la crisi sanit鄏ia de la Covid-19 en 2020. La presentaci de les sol穕icituds hauran de realitzar-se per via telem鄑ica a trav閟 de l'enlla https://dipcas.sedelectronica.es/ en el termini d'un mes des de la publicaci en el BOP. La justificaci de les despeses tamb es far de manera telem鄑ica abans del 30 de novembre del present exercici.

蓅 el denominat Fons Covid, dotat amb 3 milions d'euros, que forma part del PLA REACTIVA CASTELL pactat en la taula de di鄉eg de la Diputaci pels quatre grups representats en el ple (PSPV-PSOE, Partit Popular, Comprom韘 i Ciutadans), pel qual segons el nombre d'habitants els ajuntaments rebran entre 4.636 euros i 241.728 euros, les mancomunitats 3.000 euros i l'entitat local menor Ballestar 4.500 euros.

S髇 subvencions destinades a cobrir imprevistos en despeses corrents en b閚s i serveis i despeses de personal per a donar resposta a l'emerg鑞cia sanit鄏ia i per a l'adaptaci a la nova normalitat, com l'adquisici d'equips de protecci individual (EPIs), desinfecci d'edificis i vials p鷅lics, la compra o realitzaci de tests de detecci del virus a empleats p鷅lics, cobertura social, contractaci de personal o altres despeses que puguen estar relacionats amb la pand鑝ia.

Jos Mart anima a tots els ajuntaments a presentar la documentaci amb la major celeritat possible perqu 玞om m閟 prompte millor estiguen en disposici de rebre els recursos que els corresponen. En la seua opini, l'aprovaci per consens del Fons Covid 玸uposa una gran not韈ia per a la prov韓cia perqu tots els partits presents en la Diputaci han sabut deixar a un costat les seues l騡iques difer鑞cies en nom de l'inter閟 general. Segons explica, 玪a qual cosa ara tocava era estar al costat dels ajuntaments i dotar-los de major liquiditat perqu puguen oferir el millor servei possible a la ciutadania, aix com adoptar mesures d'ajuda a les persones que pitjor l'estan passant i per a la reactivaci de l'economia. Afegeix que 玡ra el que calia fer i el que, afortunadament, s'ha fet.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana