Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell aprova el pla d'incorporaci dels empleats p鷅lics amb quatre dies presencials i un de teletreball


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195946_121618/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 07-07-2020
La Diputaci de Castell aprova el pla d'incorporaci dels empleats p鷅lics amb quatre dies presencials i un de teletreball

El Comit de Seguretat Laboral de la Diputaci de Castell ha aprovat aquest mat el pla d'incorporaci dels empleats p鷅lics de la instituci provincial amb motiu de la Nova Normalitat, un document que marca les claus per a la desescalada en l'aplicaci de les mesures restrictives aplicades pel Govern durant la fase m閟 acusada de la pand鑝ia per la Covid-19.

Amb la finalitat de planificar la reincorporaci dels treballadors, despr閟 d'acabar l'Estat d'Alarma el passat 21 de juny, la Diputaci ha ratificat aix un Pla de Conting鑞cia per a la volta progressiva a l'activitat presencial, aix com mesures per a garantir la seguretat en el treball.

Presidit pel diputat provincial de Recursos Humans, Santiago Agust, el Comit ha establit unes normes que tindran un per韔de de vig鑞cia des del dia 8 de juliol fins al 15 de setembre de 2020. Com a sistema d'organitzaci setmanal, s'estableix amb car郼ter general per als empleats p鷅lics l'assist鑞cia al centre de treball de manera presencial durant quatre dies, marcant un dia per al teletreball.

No obstant aix, a fi de facilitar la conciliaci familiar i la cura de persones dependents, s'estableix que la modalitat presencial durant dos dies, deixant tres jornades laborals a trav閟 del sistema de teletreball. A m閟, el treball presencial pot desenvolupar-se de manera flexible de 7.00 a 19.00 hores.

En aquest cas es contempla als treballadors que tinguen al seu c鄏rec fills, filles, xiquets, xiquetes en acolliment preadoptiu o permanent de 14 anys o menors d'edat i majors discapacitats persones majors dependents.

Exempcions de treball presencial
D'altra banda, queda establit que no podran incorporar-se de manera presencial els empleats i empleades p鷅lics mentre es troben en alguna de les seg黣nts situacions:

1. Tindre o haver tingut simptomatologia recent relacionada amb la Covid-19. En aquest cas hauran de contactar amb els serveis d'atenci prim鄏ia segons s'haja establit en els protocols de les autoritats sanit鄏ies.

2. Haver estat en contacte estret amb persones afectades per aquesta malaltia.

3. Les empleades i empleats p鷅lics pertanyents als col穕ectius definits pel Ministeri de Sanitat com a grups vulnerables per a la Covid-19 quan el corresponent informe m鑔ic siga no apte.

En qualsevol cas, segons recorda Santiago Agust, aquest pla tindr una revisi peri騞ica, a m閟 de mantindre de manera activa les mesures per a garantir la seguretat en el treball i instar els empleats que pogueren presentar qualsevol simptomatologia compatible amb la Covid-19 a no acudir al treball i comunicar-lo de manera immediata. En aquest sentit, s'ha subscrit un protocol d'actuaci en casos sospitosos de contagi per coronavirus en els centres de treball de la Diputaci.

Respecte a les vacances, a conseqncia de la declaraci de l'Estat d'Alarma, s'estableix que obligat騬iament han de gaudir-se deu dies h郻ils des del 15 de juliol al 15 de setembre. De totes maneres, es proposa que les vacances relatives a l'any 2020 pendents puguen gaudir-se de manera excepcional fins al 31 de mar de 2021.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana