Diputaci髇 CS: La Diputaci estudiar f髍mules per a ajudar a la superviv鑞cia de les farm郼ia rurals de viabilitat econ騧ica compromesa de la prov韓cia de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/8/196063_121718/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 05-08-2020
La Diputaci estudiar f髍mules per a ajudar a la superviv鑞cia de les farm郼ia rurals de viabilitat econ騧ica compromesa de la prov韓cia de Castell

La vicepresidenta de la Diputaci de Castell, Patricia Puerta, s'ha comprom閟 hui a estudiar els mecanismes legals per a poder habilitar una l韓ia d'ajudes que servisquen de suport econ騧ic per a la superviv鑞cia de les farm郼ies rurals de la prov韓cia. 蓅 una de les conclusions de la reuni que ha mantingut hui a Castell amb Blanca Carcel閚 i Paula Mateu, farmac鑥tiques de Benafigos i Ludiente i presidenta i vocal, respectivament, de l'Associaci de Farm郼ies Rurals-VEC de la Comunitat Valenciana.

Patricia Puerta ha mostrat la "absoluta sensibilitat de la Diputaci" cap a un servei "clau per als municipis d'interior com s髇 les farm郼ies". Aquesta preocupaci es tradueix en les diferents reunions que ja ha mantingut el president de la instituci provincial, Jos Mart, tant amb el president del Col穕egi de Farmac鑥tics de Castell com amb representants de les denominades farm郼ies de Viabilitat Econ騧ica Compromesa (VEC).

La vicepresidenta, despr閟 d'escoltar les seues demandes, ha deixat palesa que moltes de les q黣stions que preocupen els farmac鑥tics "transcendeixen de la nostra compet鑞cia", la qual cosa no implica que es vagen a deixar de costat "perqu farem el que siga necessari per a traslladar-les a les administracions responsables ja que creiem que la Diputaci ha d'estar vigilant en la defensa de serveis que s髇 clau per al benestar social dels nostres pobles".

Un dels principals compromisos que ha adoptat Patricia Puerta 閟 estudiar amb els serveis t鑓nics de la instituci provincial l'habilitaci d'una l韓ia d'ajudes per al manteniment de les farm郼ies VEC, que en el cas de poder impulsar-se eixirien per concurr鑞cia competitiva.

La Comunitat Valenciana compta amb 72 farm郼ies amb la categoria de Viabilitat Econ騧ica Compromesa, de les quals 32 杚uasi la meitat- s髇 de la prov韓cia de Castell. Les farm郼ies VEC s髇 aquelles que no tenen poblaci suficient per a tindre ingressos suficients, tant de venda de medicaments lliure com els de recepta, la qual cosa els permet rebre ajudes mensuals per part del Govern que, segons han traslladat els farmac鑥tics de manera constant no s'actualitzen des de 2011.

Al marge de les ajudes que reclamen per a cobrir despeses, les farm郼ies VEC incideixen en la problem鄑ica que presenten molts municipis amb les connexions a internet i l'acc閟 a la recepta electr騨ica, aix com les dificultats per a organitzar torns de vacances.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana