Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell aprova el Pla d'Ocupaci que permet reubicar al personal de l'extint centre d'acolliment del complex de Penyeta Roja


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196247_121893/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 12-09-2020
La Diputaci de Castell aprova el Pla d'Ocupaci que permet reubicar al personal de l'extint centre d'acolliment del complex de Penyeta Roja

La Diputaci de Castell ha aprovat hui en Taula de Negociaci, amb el vot a favor de tots els presents excepte una abstenci, el Pla d'Ocupaci que permetr reubicar en la instituci provincial al personal de l'extint centre d'acolliment de Penyeta Roja. Per al president de la Diputaci, Jos Mart, "estem davant una not韈ia excel穕ent que reflecteix l'esfor que s'ha realitzat, malgrat les dificultats, per defensar al m鄕im els llocs de treball, gr郼ies a la labor realitzada durant tot aquests mesos per les 鄏ees de Benestar Social i de Recursos Humans".

L'acord, que compta amb l'aval de tots els grups pol韙ics de la instituci provincial i el soport dels sindicats, "閟 d'una envergadura extraordin鄏ia, perqu hem aconseguit que, dels 30 llocs de treball que estaven afectats per la supressi del centre d'acolliment, es recol穕oquen en diferents 鄏ees de la Diputaci tots menys un, que per q黣stions legals i de duraci del contracte era impossible", explica la vicepresidenta de la Diputaci i responsable de Benestar Social, Patricia Puerta.

En aquest sentit Puerta, que espera comptar amb el suport de tots els grups pol韙ics en el ple que ha de ratificar l'acord, ha destacat "l'absoluta implicaci de l'actual equip de govern per avan鏰r en les condicions de seguretat jur韉ica i laboral que necessitava Penyeta Roja, perqu en poc m閟 d'un any hem sigut capa鏾s d'eliminar compet鑞cies impr騪ies sobre la qual mai s'ha buscat una soluci i, a m閟, comen鏰r a posar ordre en els recursos humans del complex socieducatiu".

Amb l'acord aconseguit hui en la taula de Negociaci, es compleix el comprom韘 adquirit el mes de mar passat, en el qual la mateixa vicepresidenta va anunciar que s'anava a treballar de manera decidida en un Pla d'Ocupaci que analitzara "totes les f髍mules legals possibles" per a atendre les necessitats del personal adscrit al centre de menors de Penyeta Roja.

Aquest servei, com es recordar, va deixar de ser gestionat per la instituci provincial des de l'1 d'abril, passant a les mans de la Conselleria d'Igualtat i Pol韙iques Inclusives, que 閟 l'administraci competent en la mat鑢ia. El centre de menors 閟 "una compet鑞cia 鷑ica i exclusiva de la conselleria, que s'estava oferint de manera irregular" per part de les anteriors corporacions provincials, recorda la vicepresidenta.

Santiago Agust, diputat provincial de Recursos Humans, ha posat en valor el treball d'an鄉isi de les disponibilitats i necessitats per a aprovar un pla d'ordenaci de personal "que sens dubte ha donat una eixida adequada a la plantilla afectada per l'extinci del centre de menors de Penyeta Roja".

Aix, el Pla d'Ocupaci, que consta dels informes emesos pels directors i directores del Centre d'Educaci Especial, del Centre d'Iniciaci T鑓nic Esportiva, de les Resid鑞cies, del Complex Penyeta Roja i del Cap de Servei de Benestar Social, ha reorganitzat els llocs de treball, de tal manera que el personal de l'antic centre de recepci de menors es reubica en el centre d'educaci especial, d'una banda, i en les 鄏ees de Benestar Social i de Recaptaci, per un altre. A m閟, tots ells rebran els cursos de formaci necessaris per a desenvolupar les seues noves funcions en les millors condicions.

Patricia Puerta, finalment, ha volgut agrair el suport de tots els grups pol韙ics al Pla d'Ocupaci presentada en la Taula de Negociaci de hui, que al seu judici reflecteix "l'inter閟 de l'actual equip de govern per arribar a acords des del di鄉eg i el consens".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana