Diputaci髇 CS: El ple de la Diputaci aprova per unanimitat el Pla d'Ocupaci de Penyeta Roja i la partida per al projecte b鄐ic de restauraci de Penyagolosa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196319_121952/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 23-09-2020
El ple de la Diputaci aprova per unanimitat el Pla d'Ocupaci de Penyeta Roja i la partida per al projecte b鄐ic de restauraci de Penyagolosa

El ple presencial de la Diputaci celebrat hui ha aprovat per unanimitat el Pla d'Ocupaci per a la reubicaci laboral del personal de l'extint centre d'acolliment de Penyeta Roja, amb el qual es culmina un proc閟 de mesos que, malgrat la pand鑝ia, les 鄏ees de Benestar Social i de Recursos Humans han resolt de manera satisfact騬ia amb la reubicaci laboral de 29 dels 30 treballadors afectats. Tan sols ha quedat per solucionar el cas d'una treballadora eventual per raons d'韓dole legal i de la duraci del seu contracte.

La vicepresidenta de la instituci i responsable de l'鄏ea de Benestar Social, Patricia Puerta, ha defensat la import鄋cia d'aquesta decisi, que "compta amb l'aval de tots els grups pol韙ics representats en la Diputaci i dels sindicats". Un suport que ha agra飔 perqu en la seua opini, es tracta d'un acord "d'extraordin鄏ia envergadura", en el qual ha quedat de manifest "l'absoluta implicaci de l'actual equip de govern per a aprofundir en el proc閟 de seguretat jur韉ica i laboral que necessitava Penyeta Roja". Sobre aquest tema ha assenyalat "en poc m閟 d'un any la nova Diputaci ha sigut capa d'eliminar compet鑞cies impr騪ies i comen鏰r a posar ordre en els recursos humans del complex socioeducatiu".

La vicepresidenta ha afegit que amb l'aprovaci definitiva del Pla d'Ocupaci de Penyeta Roja culmina el comprom韘 adquirit el mes de mar passat quan va anunciar que es treballaria de manera decidida en la cerca d'una soluci que contemplara totes les formes legals possibles per a atendre les necessitats del personal adscrit al centre de menors, que va deixar ser gestionat per la instituci provincial el passat 1 d'abril.

Santuari de Penyagolosa
En la sessi plen鄏ia de hui corresponent al mes de setembre tamb s'ha aprovat per unanimitat una modificaci de cr鑔it per valor de 257.818.72 euros, en la qual s'inclou una partida de 196.210 euros per a la realitzaci del projecte b鄐ic de les obres de restauraci del santuari de Penyagolosa. D'aquesta manera, la Diputaci d髇a compliment al comprom韘 adquirit el passat 9 de juliol en la reuni que es va celebrar en el Palau Provincial, a la qual van assistir representants del Bisbat, la Conselleria d'Educaci, Cultura i Esport, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg鑞cia Clim鄑ica i Transici Ecol騡ica, i l'Ajuntament de Vistabella. En l'esmentada trobada es va decidir que la redacci del projecte i les obres serien finan鏰des al 50% per la Diputaci i la Generalitat, encara que la instituci provincial es fa c鄏rec en 2020 de l'import total del cost de la redacci del projecte i la Conselleria d'Educaci, Cultura i Esport efectuar la pertinent compensaci econ騧ica en la fase de construcci.

Segons ha assenyalat la diputada de Cultura i portaveu adjunta del Grup Socialista, Ruth Sanz, "hui comencem a donar forma a un dels projectes pels quals des del primer moment va apostar, fa poc m閟 d'un any, la Diputaci del canvi" perqu "el nostre objectiu 閟 que la rehabilitaci de Penyagolosa siga una realitat perqu puga tindre un 鷖 tur韘tic, cultural, ambiental i religi髎".

La diputada, que ha agra飔 el suport de tots els grups al projecte, ha explicat que la modificaci de cr鑔it amb la qual s'inicia el proc閟 de rehabilitaci ha sigut possible per la suspensi d'algunes activitats de l'鄏ea de Cultura pressupostades per a 2020 que s'han susp閟 per la pand鑝ia i ha posat en valor que hui "s'activa un proc閟 que naix del consens, amb el qual es pret閚 dinamitzar el nostre interior i donar-li vida millorant els recursos existents".

Encara que la major part de la modificaci de cr鑔it es destinar a la redacci del projecte b鄐ic del santuari, tamb contempla una partida d'al voltant de 40.000 euros per a la realitzaci d'obres en la planta de purins de Salzadella i per a fer front a un projecte pendent del CRU de Pen韘cola.

Plans d'emerg鑞cia
En el ple tamb s'ha aprovat amb el suport de tots els grups una moci presentada pel Grup Popular, amb una esmena transacional signada per tots els grups, en la qual se sol穕icita la creaci d'una l韓ia d'ajudes perqu els municipis que manquen de recursos suficients puguen elaborar els seus plans locals d'emerg鑞cia, cada vegada m閟 necessaris pels efectes que est generant el canvi clim鄑ic. A m閟, s'ha aprovat per unanimitat el pla director de l'aigua, la presentaci de la qual es produir immediatament.

La sessi plen鄏ia s'ha celebrat de manera presencial en el sal de recepcions del Palau de les Aules, i a l'inici el president, Jos Mart, ha explicat que el diputat de Bombers i alcalde de Vilafam閟, Abel Ib狁ez, participaria de manera telem鄑ica perqu en la jornada de hui s'ha sotm閟 a una prova PCR despr閟 d'haver estat en contacte amb una persona que ha donat positiu.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana