Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell s'adhereix al Fons de Cooperaci Municipal per a Municipis Tur韘tics de la Generalitat, aportant 1,25 milions d'euros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196467_122082/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 20-10-2020
La Diputaci de Castell s'adhereix al Fons de Cooperaci Municipal per a Municipis Tur韘tics de la Generalitat, aportant 1,25 milions d'euros

La Diputaci de Castell escometr una modificaci de cr鑔it per valor d'1.250.000 euros per a l'adhesi al Fons de Cooperaci Municipal per a Municipis Tur韘tics de la Comunitat Valenciana, al qual realitzar una aportaci id鑞tica a la de la Generalitat Valenciana, amb l'objectiu de repartir al voltant de 2,5 milions d'euros entre aquests ajuntaments de la prov韓cia. Es tracta d'una proposta aprovada hui en el Patronat Provincial de Turisme de la Diputaci, que dem ser definitivament ratificada en el ple. Per a l'assignaci d'aquests recursos es tindr en compte la poblaci de cada municipi i el seu nombre de places hoteleres.

L'ajuda, incondicionada i no finalista, est concebuda per a compensar la despesa addicional que suporten els municipis per la prestaci de serveis a la poblaci no resident, i, segons ha explicat el president Mart, "va en la l韓ia de l'aposta realitzada per la Diputaci del canvi de recon閕xer la majoria d'edat dels ajuntaments i afavorir l'autonomia municipal".

A m閟, es d髇a la circumst鄋cia que "la Diputaci de Castell 閟 l'鷑ica de la Comunitat que se suma al fons creat per la Generalitat i que contribueix al mateix amb recursos propis". Sobre aquest tema ha recordat que "estem en un any molt complicat, de pestes i de tempestes, en el qual ning pot posar en dubte el comprom韘 d'aquesta Diputaci per articular mesures necess鄏ies per al sector i el nostre desig d'estar al seu costat". Una prova d'aix va ser el Pla de Xoc aprovat el mes de juliol passat per a la implementaci d'una dotzena d'actuacions estructurals per valor de 2,8 milions d'euros, ampliat ara a 3 milions d'euros, amb dues l韓ies b鄐iques: suport a la transici a la nova normalitat i impuls al reposicionament estrat鑗ic de la prov韓cia.

El president ha efectuat aquestes declaracions en el transcurs d'una roda de premsa en la qual tamb ha participat la diputada provincial de Turisme, Virginia Mart, qui ha posat de manifest que "encara que aquest nou fons apareix per a ajudar als municipis en temps de pand鑝ia, ve per a quedar-se, perqu est contemplat en la nova Llei de Turisme i Hospitalitat, per a compensar les despeses extres relacionades amb l'activitat tur韘tica als quals els ajuntaments fan front al llarg de l'any".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana