Diputación CS: José Martí defensa la transició de la província cap a una economia circular en la inauguració de l'ECOfòrum 2020


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196688_122278/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 17-11-2020
José Martí defensa la transició de la província cap a una economia circular en la inauguració de l'ECOfòrum 2020

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha obert aquest matí a l'Auditori i Palau de Congressos de la capital de la Plana l'ECOfòrum 2020, en què durant dues jornades es debatrà la transició de la província cap a un model econòmic alineat amb la sostenibilitat, l'eficiència energètica i la digitalització.

Martí, que ha precedit a les paraules de l'alcaldessa Amparo Marco i del president de la Generalitat Ximo Puig, ha defensat la necessitat d'implementar "en el transcurs dels pròxims anys a totes les nostres comarques un nou model productiu basat en l'economia circular"; o el que és el mateix: "Volem una província que reutilitze al màxim els seus recursos, reduint així la generació de residus i alhora minimitzant l'impacte de l'economia sobre el territori".

José Martí veu en aquest canvi de paradigma "una oportunitat" per al futur de la província. El president considera que "estem en un punt crucial per a promoure el tan demandat canvi de l'actual model productiu per un de nou que impulse la nostra economia amb l'ecologia com a bandera".

El president també ha fet patent l'aposta "d'aquesta Nova Diputació per a impulsar aquesta transició des de totes les nostres àrees de treball i dins de les nostres competències": "El nostre deure i compromís de treballar per la província no només es concentra en millorar els serveis de la nostra gent o en impulsar l'economia per a eixir abans de la crisi. Aquests esforços també es concentren en fer de Castelló un territori sostenible, integrant dins la nostra agenda política accions que ens dirigeixen cap a la neutralitat climàtica".

Per últim, Martí ha apel·lat directament la societat a sumar forces "perquè la Terra i la societat eixirem guanyant d'aquesta".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana