Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell aprova el seu primer Pla d'Igualtat despr閟 de 13 anys de l'aprovaci de la Llei


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196689_122279/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 17-11-2020
La Diputaci de Castell aprova el seu primer Pla d'Igualtat despr閟 de 13 anys de l'aprovaci de la Llei

La Nova Diputaci ha aprovat hui per unanimitat en el ple el primer Pla d'Igualtat d'Oportunitats de la instituci, que veu la llum amb tretze anys de retard, ja que la Llei d'Igualtat de 2007 obliga a promoure la igualtat de manera activa per a eliminar qualsevol tipus de discriminaci per ra de sexe. El document, impulsat en tan sols un any de gesti, tindr un per韔de d'aplicaci quinquennal, consta de 13 eixos i inclou 63 accions que segons la vicepresidenta i responsable de l'鄏ea d'Igualtat, Patricia Puerta, 玸eran d'obligada aplicaci en tots i cadascun dels 鄊bits de desenvolupament d'activitat d'una instituci que posarem en l'avantguarda de les pol韙iques d'igualtat d'oportunitats entre les dones i els homes.

El document aprovat s'estructura en diferents 鄏ees que inclouen accions dissenyades per a garantir la igualtat en tots els processos de selecci i contractaci, classificaci professional, promoci, formaci, condicions de treball i l'exercici corresponsable dels drets de la vida personal, familiar i laboral. A m閟, promou l'an鄉isi de la pres鑞cia feminitzada o masculinitzada, les retribucions i la prevenci de l'assetjament sexual.

Durant la seua intervenci, la vicepresidenta ha assenyalat que 玥ui 閟 un dia important per a la Diputaci蠡, ha posat en valor que el pla aprovat 玥a sigut fruit del consens i que en la seua elaboraci 玥an participat totes les forces pol韙iques i agents socials representades a la casa. Tamb ha incidit en el fet que 玼na vegada creada l'鄏ea d'Igualtat, la primera decisi que es va adoptar va ser constituir una comissi negociadora per a l'elaboraci d'aquest pla.

La vicepresidenta ha agra飔 la col穕aboraci prestada per totes les persones que han intervingut en l'elaboraci del Pla d'Igualtat, i molt especialment, la de la funcion鄏ia, Ana Portal.

Per part seua, el diputat del Grup Comprom韘, Pau Ferrando, ha argumentat que 玪a pand鑝ia que hem patit ens ha recordat que amb cada crisi empitjoren les condicions laborals i vitals de la meitat de la poblaci: les dones. En aquest sentit, 玪'aprovaci d'aquest Pla d'Igualtat 閟 un primer pas i ineludible per a erradicar les viol鑞cies estructurals i simb騦iques que encara hui dificulten l'autonomia i la igualtat de condicions i d'oportunitats per ra de g鑞ere. Per a la coalici valencianista, el Pla d'Igualtat de la Diputaci de Castell, 玥aur de servir de base per a materialitzar tamb els plans d'igualtat dels municipis de la nostra prov韓cia, als quals aquesta administraci haur de donar el seu suport perqu duguen a terme els seus propis

Eliminaci de la Viol鑞cia contra les Dones
El president Mart ha llegit una declaraci institucional consensuada per tots els grups per a reafirmar el comprom韘 de la Diputaci amb la igualtat de g鑞ere i la implementaci d'accions per a l'erradicaci de la viol鑞cia contra les dones. Es tracta d'una decisi que s'adopta a escasses dates de la celebraci del 25 de Novembre, Dia per a l'Eliminaci de la Viol鑞cia contra les Dones. El text tamb recull la voluntat de la instituci de combatre els posicionaments pol韙ics que defensen la negaci de l'exist鑞cia de la viol鑞cia de g鑞ere o el rebuig de les pol韙iques p鷅liques destinades a la seua erradicaci total. A m閟, advoca per promocionar la sensibilitzaci i la prevenci com a ant韉ot contra el masclisme.

Suport al sector agroalimentari
El ple de la Diputaci tamb ha mostrat el seu suport al sector agroalimentari valenci a trav閟 d'una declaraci institucional pactada per tots els grups, en la qual se sol穕icita que el Govern d'Espanya defense a Europa els interessos del sector. En el text llegit pel president, Jos Mart, s'insta l'executiu espanyol i la Comissi Europea al fet que actuen contra la compet鑞cia deslleial en les importacions de productes procedents de tercers pa飐os, exigint tractament en fred i rigorositat en les inspeccions en tots els ports de la Uni, prohibint l'entrada de la producci que haja sigut tractada amb plaguicides i fungicides, per estar prohibits per la UE.

A m閟 de l'exig鑞cia de reciprocitat en mat鑢ia fitosanit鄏ia, el text advoca per la den鷑cia dels tractats amb pa飐os que actuen de manera deslleial respecte a l'agricultura espanyola i l'exig鑞cia de la tra鏰bilitat i el etiquetatge de tots els productes importats.

Tamb se sol穕icita l'augment del pressupost de la nova Pol韙ica Agr鄏ia Comuna (PAC) i que no disminu飐ca a conseqncia del Brexit, aix com l'adopci d'accions que ajuden a superar el veto rus. D'altra banda, s'insta la instauraci de plans d'ajudes per a la modernitzaci de les explotacions agr鄏ies i les ind鷖tries agroaliment鄏ies i a l'aportaci de m閟 pressupost per a lluitar contra les plagues.

Compliment del Pla Econ騧ic i Financer
En la sessi plen鄏ia de hui l'equip de govern ha donat compte del grau d'execuci del pressupost de 2020 en el tercer trimestre, en el qual s'ha complit l'objectiu d'estabilitat pressupost鄏ia exigit pel Pla Econ騧ic i Financer (PEF) que la instituci es va veure obligada a aprovar el mes de mar passat despr閟 dels incompliments de l'anterior equip de govern amb la regla de despesa instaurada durant el mandat del president Rajoy. Segons el diputat provincial d'Hisenda, Santiago Agust, les limitacions i els estrictes controls imposats pel PEF 玭o han impedit la posada en marxa de plans i fons per a atendre les necessitats dels municipis i l'aprovaci del Pla Reactiva enfront de la Covid-19, que ha suposat l'aprovaci de mesures valorades en m閟 de 9 milions d'euros.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana