Diputación CS: La Diputació de Castelló ha complit l'objectiu d'estabilitat pressupostària marcat pel Pla Econòmic Financer


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196691_122281/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 16-11-2020
La Diputació de Castelló ha complit l'objectiu d'estabilitat pressupostària marcat pel Pla Econòmic Financer

El ple de la Diputació de Castelló donarà compte demà dimarts de l'estat d'execució del pressupost de 2020 en el tercer trimestre, un informe que recull "el compliment de l'objectiu d'estabilitat pressupostària que ens ha marcat durant pràcticament tot l'any el Pla Econòmic Financer que hem hagut d'aplicar".

Així ho destaca el president de la Diputació, José Martí, qui subratlla "l'esforç de l'equip de govern i dels treballadors de la casa per saber combinar, pese al complicat any que estem travessant a causa de la pandèmia per la Covid-19, una gestió eficient dels comptes i un impuls dels fons necessaris per a la reconstrucció de la província".

Per part seua, el diputat provincial d'Hisenda, Santiago Agustí, ha posat en valor que les limitacions que ha marcat el Pla Econòmic Financer (PEF) "no han impedit que puguem posar en marxa els plans i fons necessaris per a atendre les necessitats dels municipis", als quals cal sumar un Pla Reactiva amb una sèrie de mesures que han sumat 9 milions d'euros.

La Diputació de Castelló va haver d'aprovar al març un PEF pels incompliments de l'anterior equip de govern amb la regla de la despesa en 2019. Aquesta mesura va obligar a planificar un exercici econòmic en 2020 "amb limitacions i amb estrictes controls" que s'han aplicat tots aquests mesos.

L'informe final de l'estat d'execució del tercer trimestre, tal com recalca Santiago Agustí, "ens deixa clar que hem sigut rigorosos i efectius, per la qual cosa no podem més que agrair el treball de tots els departaments de la Diputació per haver-lo aconseguit".

Aquest compliment coincideix en el temps amb la decisió del Govern de suspendre les regles fiscals per al que queda d'enguany i 2021, la qual cosa permet a la Diputació no estar sotmesa, des de principis d'aquest mes de novembre, als objectius de dèficit, deute i despesa pública i treballar en un pressupost expansiu per al pròxim exercici econòmic.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana