Diputaci髇 CS: La Diputaci adapta amb 45.000 euros el centre de dia de xiquetes y xiquets amb autisme de Castell a les normatives d'accessibilitat i seguretat contra incendis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196734_122314/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 22-11-2020
La Diputaci adapta amb 45.000 euros el centre de dia de xiquetes y xiquets amb autisme de Castell a les normatives d'accessibilitat i seguretat contra incendis

L'鄏ea de Benestar Social de la Diputaci de Castell ha invertit la suma de 45.000 euros en l'adequaci de les instal穕acions de la resid鑞cia i centre de dia de l'Associaci de Pares de Persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (APNAC). Gr郼ies a aquesta aportaci, articulada a trav閟 d'un conveni de col穕aboraci, les instal穕acions llueixen del tot renovades i, el que 閟 m閟 important, ja s髇 completament accessibles per a tothom i segures davant incendis.

La vicepresidenta i diputada de l'鄏ea, Patricia Puerta, s'ha despla鏰t aquesta setmana fins al complex, situat a l'avinguda Gran Via T鄏rega Monteblanco de Castell, per a supervisar el resultat final de l'actuaci junt a la direcci del centre. Principalment, aquesta intervenci ha suposat l'adaptaci del centre a la normativa d'accessibilitat, el que ha possibilitat que l'entrada principal i totes les depend鑞cies d'鷖 sanitari siguen totalment accessibles per a tothom. Per a fer-ho realitat, s'han eliminat les barreres arquitect騨iques existents i s'han constru飔 noves rampes d'acc閟 seguint les normatives per a aquests tipus d'obres.

Les obres tamb han perm閟 l'adequaci de tot el recinte a les noves exig鑞cies marcades per llei per a la prevenci d'incendis. Aix, s'ha instal穕at un nou sistema de direcci de fums, s'han establert itineraris d'evacuaci per totes les est鄋cies i s'ha tractat la coberta perqu en cas de foc no s'espandisca per l'edifici.

Dins del projecte de renovaci de les instal穕acions tamb s'ha incorporat el recanvi de tota l'estructura el鑓trica del centre i l'adquisici de nous aparells de climatitzaci per a garantir la refrigeraci i la calefacci en les aules-taller i el menjador.

"Aquestes millores", en opini de Puerta, "eren molt necess鄏ies perqu parlem d'un edifici amb molts anys al darrere que necessitava d'una important inversi per a posar-lo al dia". Vist el resultat, la vicepresidenta s'ha mostrat "molt satisfeta" amb la inversi perqu "aix hem contribu飔 a aquesta associaci tan important de Castell done un important salt qualitatiu en la millora del servei i de l'atenci que es presta a les nostres xiquetes i xiquets".

Puerta, per 鷏tim, ha felicitat l'associaci per haver assolit el seu objectiu d'actualitzar al complet la seua resid鑞cia i centre de dia i ha animat a la direcci a posar-se nous reptes que superar. "La Diputaci estar encantada de con閕xer-los".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana