Diputaci髇 CS: La Diputaci programa per a 2021 l'ampliaci del Museu d'Art Contemporani de Vilafam閟 amb 200.000 euros d'inversi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196799_122374/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 30-11-2020
La Diputaci programa per a 2021 l'ampliaci del Museu d'Art Contemporani de Vilafam閟 amb 200.000 euros d'inversi

La Diputaci de Castell ha pressupostat per a l'exercici 2021 l'ampliaci del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC) de Vilafam閟 amb una dotaci de 200.000 euros. Aquesta inversi permetr que l'actual edifici muse韘tic guanye en superf韈ie 鷗il a l'incorporar la Casa Abadia, la fa鏰na posterior de la qual recau en jard del MACVAC. En total se sumaran 346 metres quadrats de noves depend鑞cies, les quals acolliran l'administraci del museu i una zona pedag騡ica per al desenvolupament d'activitats per a xiquets i xiquetes.

Despr閟 de refer tot el projecte i els plecs de licitaci, el pr騲im pas ser traure les obres de remodelaci a concurs p鷅lic, el que s'espera que passe en els pr騲ims mesos. Una vegada s'adjudique l'obra es procedir a integrar aquesta edificaci, propietat de la Diputaci Provincial, a l'actual seu del MACVAC. La major part de la inversi es concentrar en refor鏰r l'estructura de l'edifici i en adaptar l'interior a les noves funcionalitats que acollir en un futur i a les normatives vigents en accessibilitat i prevenci d'incendis.

El president de la Diputaci, Jos Mart, qui es va comprometre el juny passat en donar un 鷏tim impuls a la renovaci de l'immoble en q黣sti, ha destacat la import鄋cia de "tirar avant aquestes obres que porten ja molts anys de demora i que s髇 molt necess鄏ies per a continuar impulsant i fent m閟 gran l'oferta d'activitats i de serveis que presenta aquest museu de refer鑞cia, una de les joies culturals d'aquesta prov韓cia i de tot l'Estat".

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha assegurat que desembussar aquesta q黣sti, que s'arrossega des de fa molts anys, "ha estat des del primer dia entre els objectius a assolir d'aquesta Nova Diputaci". "L'ampliaci no nom閟 era necess鄏ia per a descongestionar l'actual palau g騮ic del Batlle, sin tamb per a millorar les condicions de la Casa Abadia, un immoble al que la gent del poble li t molta estima i que, per fi, despr閟 de molts anys clausurat tornar a recobrar vida com a equipament cultural".

APROVACI DEL PRESSUPOST DEL MACVAC
Aquesta mateixa setmana, la responsable de l'鄏ea de Cultura tamb ha participat en la reuni de la Junta Rectora del MACVAC, en la qual s'ha aprovat el pressupost per al pr騲im any, que ascendeix a 199.800 euros. En ell consta una aportaci provincial de 90.000 euros, el que converteix a la Diputaci en la principal mecenes del museu.

El MACVAC de Vilafam閟 compta amb una de les col穕eccions d'art contemporani m閟 importants d'Espanya. En els seus corredors i sales expositives es poden trobar importants obres signades per artistes de renom que van des d'Antoni T鄍ies fins a Joan Mir. El lligam que uneix la Diputaci amb el MACVAC ve des de la seua creaci a la d鑓ada dels 70, quan la instituci va cedir l'鷖 del Palau del Batlle perqu acollira la seu permanent del museu.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana