Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell participar en el Fons de Cooperaci COVID-19 per a ajudar petites empreses i aut騨oms de la prov韓cia afectats per la pand鑝ia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197062_122594/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 13-01-2021
La Diputaci de Castell participar en el Fons de Cooperaci COVID-19 per a ajudar petites empreses i aut騨oms de la prov韓cia afectats per la pand鑝ia

El president de la Diputaci de Castell, Jos Mart, ha confirmat aquest mat la participaci de la instituci provincial en el Fons de Cooperaci Covid-19 que, dissenyat per la Generalitat Valenciana, reservar 120 milions d'euros per a ajudar a les petites empreses i aut騨oms m閟 afectats per la crisi econ騧ica causada per la pand鑝ia.

Mart, despr閟 de la reuni mantinguda en el Palau de la Generalitat amb el president, Ximo Puig, ha destacat que "la via d'emerg鑞cia que es proposa per a aquest fons 閟 sens dubte la via m閟 efectiva per a agilitar les ajudes a les empreses m閟 perjudicades per la Covid-19". El pla de treball anunciat per Puig contempla que, dels 120 milions d'euros, la Generalitat Valenciana assumisca el 50 per cent (60 milions d'euros), deixant un 30 per cent (36 milions) per a les tres diputacions i un 20 per cent (24 milions) per als ajuntaments.

Els sectors m閟 afectats per la pand鑝ia i que seran els beneficiats del fons, tal com recull un informe de l'Institut Valenci d'Investigacions Econ騧iques (IVIE), s髇 els que estan vinculats a hostaleria, oci, activitats recreatives, activitats culturals i ag鑞cies de viatges, estimant en aquest sentit la Generalitat que l'ajuda pot arribar a nivell auton騧ic a unes 33.000 petites empreses i aut騨oms.

Com ha destacat Jos Mart, "seran els ajuntaments els que s'encarregaran de distribuir els fons entre els beneficiaris", empreses i aut騨oms que fins i tot cal definir en cada prov韓cia segons els ep韌rafs recollits per l'IVIE. Aix mateix, ha de definir-se encara la quantitat que correspondr aportar, del total de 36 milions que implica les diputacions, a cadascuna de les tres administracions provincials.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana