Diputaci髇 CS: La Diputaci aprova aquest dimarts les noves bases del Pla 135 que donaran major poder de decisi als ajuntaments de Castell


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197095_122622/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 17-01-2021
La Diputaci aprova aquest dimarts les noves bases del Pla 135 que donaran major poder de decisi als ajuntaments de Castell

El Pla 135 adoptar aquest 2021 unes bases m閟 flexibles que dotaran els ajuntaments de major llibertat i autonomia per a decidir on invertir els fons que reben de la seua Diputaci. Si l'any passat ja es van introduir millores com l'eliminaci de l'obligatorietat de retornar les baixes d'adjudicaci, enguany s'ha decidit suprimir els topalls de despesa destinats a inversions i gasto corrent. 蓅 a dir, els municipis ja no estaran obligats a invertir els seus diners seguint les directrius marcades per la corporaci provincial, ara podran fer-ho segons les necessitats actuals de cada consistori. Aquesta canvi beneficiar 127 municipis, que se sumen als huit 杄ls de major poblaci髺 que ja gaudien d'aquest regla.

El president de la Diputaci de Castell, Jos Mart, ha explicat que aquest canvi, aix com la resta de nous, s髇 "la nostra resposta" a les proposicions que els alcaldes i alcaldesses ens han anat traslladant des que vam iniciar la legislatura en els diferents f騬ums de di鄉eg que hem impulsat per a estretir la nostra relaci amb el territori". Mostra d'aix han estat les reunions pr鑦ies a l'elaboraci del pressupost de 2020 i les convencions territorialitzades amb els m鄕ims representants municipals de finals d'any.

El diputat de Cooperaci i Concertaci amb els Ajuntament, Ximo Huguet, qui ha impulsat la renovaci de les bases, ha explicat que, atenent tamb a les peticions dels ajuntaments, "agilitzarem i ampliarem el pagament de la primera remesa, el que donar m閟 estabilitat financera als municipis amb menys recursos econ騧ics". Aix doncs, a partir de l'adjudicaci de les subvencions cada ajuntament rebr el 75 per cent de la inversi, a difer鑞cia del 50 per cent que es venia percebent fins ara. La resta dels diners seran transferits a les arques municipals una vegada l'ajuda estiga justificada.

El que es mant invariable 閟 la quantitat que arribar als municipis de Castell, 12,4 milions d'euros, i els criteris de 'discriminaci positiva' que beneficien els pobles amb menys recursos i aquells que compten amb pedanies dispeses pels termes.

Les bases actualitzades del pla d'obres i serveis de la Diputaci passaran a votaci plen鄏ia aquest mateix dimarts, en el que ser el primer ple d'aquest any 2021. El seg黣nt i 鷏tim pas ser la seua publicaci en els pr騲ims dies en el Butllet Oficial de la Prov韓cia (BOP). Des d'aleshores, i durant un mes, es podran presentar les sol穕icituds per les vies habituals.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana