Diputación CS: La Diputació activa el CRU 2021 amb 400.000 euros perquè els municipis renoves espais degradats amb ceràmica de Castelló


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197442_122898/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 18-02-2021
La Diputació activa el CRU 2021 amb 400.000 euros perquè els municipis renoves espais degradats amb ceràmica de Castelló

La Diputació de Castelló ha arrancat aquest dimecres una nova edició del seu consolidat Concurs de Regeneració Urbana (CRU) fent una crida a tots els ajuntaments de la província a que presenten propostes d’espais urbans degradats que aspiren a ser remodelats amb ceràmica castellonenca.

La dinàmica d’aquest certamen, com en anys anteriors, es manté inalterada: durant el termini d’un mes -a contar des de hui- es podrà sol·licitar la participació a través de la seu electrònica provincial. L’únic requisit per a formar part d’aquest CRU és que el terreny plantejat siga de titularitat municipal.

En una segona fase, tots els emplaçaments presentats s’exposaran públicament perquè els equips d’arquitectura i enginyeria presenten les seues propostes de reforma. La protagonista principal d’aquestes intervencions haurà de ser la ceràmica feta a Castelló, tal i com consta a les bases. Si es compleixen els terminis, aquesta segona convocatòria s’obrirà coincidint amb l’entrada a la primavera. Els veredicte amb els dos plantejaments guanyadors es coneixerà abans de l’estiu.

En aquesta edició, la quarta, es manté el pressupost de 400.000 euros per a executar els dos projectes que s’alcen amb la victòria d’aquest CRU, a raó de 200.000 euros per a cada municipi. A aquesta quantitat cal sumar els 50.000 euros en concepte d’ajuda per als ajuntaments per a la redacció dels plans d’obra i la seua coordinació.

El president de la Diputació, José Martí, ha reconegut “sentir passió” pel CRU i ha assenyalat que la seua renovació any rere any és “la millor prova de que aquest equip de govern creu en la ceràmica i en el seu potencial fora de les quatre parets de la llar”. Al seu paréixer “és imprescindible que donem recolzament institucional a l’ús del taulell en entorns fins ara poc explorats fi de de fomentar la seua visibilitat i la diversificació del producte”.

Martí ha recordat que obrir-se a nous productes “és garantia de creixement econòmic i prosperitat”, per aquesta mateixa raó ha assenyalat que “anem a continuar apostant per iniciatives que treballen la innovació en el sector, com el mateix CRU o els premis ‘Som Ceràmica’ a la innovació en productes ceràmics urbans”.

Per la seua banda, Ximo Huguet, ha animat tots els consistoris castellonencs a que no deixen passar l’oportunitat que la Diputació els regala per a recuperar per a ús públic espais fins ara degradats o desaprofitats. Huguet ha destacat que “amb el CRU també perseguim el foment de l’obra pública com a mesura per a la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball.

OBRES A SANT RAFAEL DEL RIU
El nou parc de la Memòria de Sant Rafael del Riu, projecte guanyador del CRU II, encara aquest mes de febrer la recta final de les seues obres, les quals s’han focalitzat en recuperar els vells safarejos del municipi i reintegrar-los en la trama urbana amb nous espais per a l’ús i el gaudi del veïnat. En total suposa una inversió provincial de 180.000 euros.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana