Diputaci髇 CS: La Diputaci avan鏰 en la posada en marxa del nou model de finan鏰ment de 4,1 milions d'euros dels serveis socials municipals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197455_122909/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 19-02-2021
La Diputaci avan鏰 en la posada en marxa del nou model de finan鏰ment de 4,1 milions d'euros dels serveis socials municipals

La vicepresidenta de la Diputaci de Castell, Patricia Puerta, ha participat aquesta vesprada en una reuni de la mesa t鑓nica de serveis socials de la Generalitat a fi d'agilitzar el desplegament del nou sistema de finan鏰ment de l'atenci social i prim鄏ia dels municipis m閟 xicotets de la prov韓cia. En aquesta trobada han intervingut la directora general de Planificaci i Organitzaci del Sistema, Patricia Ram髇, i una representaci t鑓nica i pol韙ica de les tres diputacions valencianes.

Aquesta convocat騬ia ha servit per a tancar serrells i resoldre els 鷏tims dubtes del que ser el nou model de relaci entre la Diputaci i els ajuntaments a partir d'enguany. Com ha recordat Puerta, ser la instituci que representa la que es far c鄏rec del cost dels equips base i de les prestacions d'emerg鑞cia social, pobresa energ鑤ica i atenci domicili鄏ia de tots els municipis de menys de 10.000 habitants. Aix es plasmar amb la signatura de contractes programa amb cada consistori i amb cada mancomunitat de municipis.

Puerta ha demanat celeritat en el proc閟 d'elaboraci per tal que "comencem a subscriure els acords en la major brevetat possible". Per a la diputada 閟 "imprescindible donar-li marxa" perqu a partir de la signatura es far arribar la quantitat de 4,1 milions d'euros reservats per a aquest menester.

La vicepresidenta ha assegurat que els municipis i els propis usuaris i usu鄏ies notaran "des de molt prompte" els canvis en vore incrementada la qualitat i l'efici鑞cia dels serveis. La vicepresidenta ho vincula a la novetat que suposa passar de plans anuals a plurianuals, ja que els contractes-programa s'han plantejat amb una vig鑞cia de quatre anys, el que permetr fixar la plantilla i planificar, organitzar i dirigir els serveis socials pensant en objectius a llarg termini. Amb aquest nou sistema s'ocupar a un total de 170 persones.

Pel que fa a les demandes de la Diputaci, Puerta ha transm閟 a la Generalitat que es faciliten les justificacions per a evitar que cap municipi haja de reintegrar l'ajuda.

Davant aquest nou model de relaci, Patricia Puerta ha explicat que estem davant "un canvi de rumb en el qual la ciutadania i el seu benestar s髇 les protagonistes de la pol韙ica provincial". "Ens vam comprometre a garantir i aconseguir una millor efic郼ia dels serveis socials municipals i en aix treballem cada dia", ha afegit.

RETROACTIU DES DE L'1 DE GENER
El nou sistema de finan鏰ment ser retroactiu a data de l'1 de gener de 2021, pel que el pagament enguany ser 韓tegre. Per a futures anualitats la transfer鑞cia s'efectuar a primeries d'any, al no haver de renovar-se anualment com passava en anys anteriors.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana