Diputaci髇 CS: Jos Mart destaca l'assist鑞cia di鄏ia del SEPAM als municipis per a millorar els serveis p鷅lics durant la pand鑝ia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197474_122926/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 22-02-2021
Jos Mart destaca l'assist鑞cia di鄏ia del SEPAM als municipis per a millorar els serveis p鷅lics durant la pand鑝ia

El Servei Provincial d'Assessorament a Municipis (SEPAM) de la Diputaci de Castell ha efectuat, nom閟 en el passat exercici, 20.744 assist鑞cies administratives a 30 municipis amb una poblaci menor de 5.000 habitants. Es tracta, en paraules del president Jos Mart, "d'una xifra que il穕ustra de forma fidedigna el paper essencial que tenen aquesta diputaci en el dia a dia dels pobles m閟 xicotets".

Mart, que ha fet balan de l'any al SEPAM, ha destacat que "tot i haver estat un any convuls, tant la seu central de Castell com les oficines repartides arreu del territori han continuat prestant tots els serveis d'assist鑞cia administrativa, jur韉ica, econ騧ica i inform鄑ica com sempre a fi de millorar els serveis que presten a la ciutadania".

Parlant de xifres concretes, el diputat de Cooperaci, Ximo Huguet, ha informat que la meitat dels treballs d'assist鑞cia realitzats el passat any corresponen a la tramitaci d'expedients administratius (11.810), mentre que la redacci de decrets (4.080) i informes (3.722) copen les tasques del servei de secretaria i intervenci.

"En la Diputaci treballem cada dia per a millorar, en qualitat i quantitat, els serveis d'assessorament i gesti als xicotets municipis, per la seua poblaci, no disposen de recursos propis per a resoldre les seues necessitats", ha manifestat el diputat.

A banda dels serveis administratius, tamb s'han comptabilitzat 459 assist鑞cies en el camp jur韉ic.

MILLORA DELS SERVEIS MUNICIPALS
Al llarg de 2020 s'han portat a terme projectes per a millorar els serveis p鷅lics municipals de la prov韓cia. La inversi m閟 alta correspon a la introducci d'una nova plataforma tecnol騡ica de suport a la gesti econ騧ica i jur韉ica per un import de 150.000 euros. Aquesta ha beneficiat un total de 137 entitats locals, que ara han vist guanyar en agilitat, qualitat del servei i seguretat en el tractament de les dades. Paral穕elament s'han dedicat 36.000 euros per a refor鏰r l'assist鑞cia t鑓nica en els treballs de renovaci del padr municipal i 11.200 euros m閟 per a refor鏰r la gesti del personal municipal.

Huguet tamb ha fet menci a l'increment en el suport t鑓nic als municipis adherits al projecte portal web municipal, que garanteix la pres鑞cia en internet dels pobles i impulsa l'acc閟 electr騨ic dels ciutadans de la prov韓cia a l'administraci local. "Amb la Covid-19 s'ha hagut d'enrobustir la pres鑞cia dels municipis a la xarxa per a poder oferir informaci actualitzada del progr閟 de la pand鑝ia a nivell municipal".

Aix mateix, la Diputaci tamb ha dotat els ajuntaments d'una llic鑞cia de Zoom per a garantir la celebraci de les reunions dels 騬gans col穕egiats de forma telem鄑ica durant l'Estat d'Alarma sense cap cost per a les arques municipals.

AUGMENT DE LA PLANTILLA A ONDA PER A SUBVENCIONS
Pel que fa a la plantilla, aquesta s'ha vist incrementada a l'oficina d'Onda amb la incorporaci d'un t鑓nic mitj de gesti per a ampliar l'assist鑞cia als municipis per a la sol穕icitud i justificaci de subvencions. Huguet ha dit que s'estan estudiant totes les f髍mules legals per a poder ampliar el personal de forma permanent a la resta d'oficines del SEPAM.

La Diputaci de Castell t operativa una xarxa de punts de recolzament t鑓nic a disposici dels ajuntaments al llarg de tota la prov韓cia. A banda de la seu central, ubicada a Castell, hi ha Ofisam a Morella, Traiguera, Benassal, Onda, Montanejos i Segorbe.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana