Diputaci髇 CS: Jos Mart aborda amb UCE-CV el desemparament en el qual es troben els consumidors dels xicotets pobles per a presentar reclamacions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197481_122931/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 20-02-2021
Jos Mart aborda amb UCE-CV el desemparament en el qual es troben els consumidors dels xicotets pobles per a presentar reclamacions

El president de la Diputaci, Jos Mart, s'ha reunit amb el secretari general de la Uni de Consumidors de la Comunitat Valenciana (UCE-CV), Vicente Inglada, per a abordar la situaci de desemparament en la qual es troben els consumidors dels xicotets pobles de la prov韓cia, en els quals no 閟 habitual disposar d'una Oficina Municipal d'Informaci al Consumidor (OMIC). 蓅 una situaci que s'agreuja per la bretxa digital existent en les municipis d'interior, on en molts casos, a les defici鑞cies de la connectivitat se suma la circumst鄋cia que segments de la poblaci afectada no estan familiaritzats amb l'鷖 de les noves tecnologies.

蓅 un problema que preocupa tant la Diputaci com l'UCE-CV, entitat que ha mostrat la seua disposici d'arribar a acords amb la instituci provincial per a l'atenci de les persones que resideixen en pobles xicotets, a fi que puguen fer reclamacions com a consumidors a trav閟 dels seus serveis jur韉ics, de forma totalment gratu飔a.

En aquest sentit, Inglada s'ha referit a la possibilitat de realitzar accions formatives amb els funcionaris municipals perqu els consumidors dels pobles, "visquen on visquen" puguen tramitar les seues queixes. D'aquesta manera, "els propis ajuntaments podrien promocionar l'exist鑞cia d'aquest servei, que aniria en benefici dels seus habitants". "Es tractaria d'aprofitar les noves tecnologies perqu els ajuntaments puguen oferir un nou servei a la poblaci, mentre que UCE-CV seria a c鄏rec de tota la tramitaci".

El president de la Diputaci ha assenyalat que 閟 una proposta que "va en la l韓ia dels objectius que defensa la 'Nova Diputaci' per a promoure accions que redunden en l'increment i la millora dels serveis que es presta a la ciutadania perqu considerem que 閟 la millor manera de fixar poblaci al territori i perqu creem en igualtat de drets i considerem que les administracions hem de treballar perqu la ciutadania, en la mesura que vaja sent possible, dispose de les mateixes oportunitats, visca on viva".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana