Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell obri una l韓ia d'ajudes de 300.000 euros per a promocionar la realitzaci d'activitats culturals a les comarques


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197500_122947/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 23-02-2021
La Diputaci de Castell obri una l韓ia d'ajudes de 300.000 euros per a promocionar la realitzaci d'activitats culturals a les comarques

La Diputaci de Castell ha obert una l韓ia de subvencions per un valor de 300.000 euros per a la realitzaci durant aquest 2021 d'activitats culturals a les huit comarques castellonenques. S髇 unes ajudes a les que podran accedir associacions i col穕ectius culturals en r鑗im de compet鑞cia competitiva, fent aix valer els principis d'objectivitat, igualtat i transpar鑞cia que ve impulsant la 'Nova Diputaci' des de la seua constituci en 2019.

Amb aquesta inversi, la instituci provincial busca reactivar el sector de la cultura despr閟 d'un any en pausa amb la promoci de propostes de nord a sud del territori. De les bases aprovades per comissi informativa s'extrauen les diferents modalitats d'esdeveniments que poden ser objecte de subvenci: des de festivals de cine o teatre fins a la celebraci de jornades de divulgaci cultural. Tamb s'inclou l'elaboraci de publicacions o documentals audiovisuals, a mode de suport als sectors de l'edici i la creaci audiovisual. La subvenci m鄕ima per beneficiari ser de 5.000 euros.

El president de la Diputaci, Jos Mart, ha reconegut que la cultura tindr un paper molt important a l'hora d'accelerar la recuperaci econ騧ica i social de la prov韓cia, "per aquesta ra hem agilitzat l'aprovaci d'aquesta l韓ia de subvencions, hem posat els pilars del nou circuit cultural provincial -amb un pressupost de 400.000 euros- i molt prompte convocarem les ajudes per a la celebraci de grans esdeveniments per 300.000 euros".

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha animat els col穕ectius locals a treballar en les seues idees d'activitats i espectacles perqu puguen portar-se a terme al llarg de l'any". Davant la incertesa per la Covid-19, Sanz ha explicat que, en cas de no poder-se celebrar les propostes abans del 31 de desembre, "ser possible subvencionar aquelles despeses sempre que no siguen recuperables i s'acredite que eren necess鄏ies per a portar a terme l'activitat".

Les sol穕icituds es poden presentar fins a meitat mes de mar a trav閟 de la seu electr騨ica de la Diputaci de Castell.

EN 2020 ES VAN CONCEDIR 157 AJUDES
L'any passat es van concedir 157 ajudes per un import de 291.000 euros per a la realitzaci d'activitats culturals de xicotet format. Sanz confia en que es supere el nombre de propostes presentades "perqu aix ser la mostra que tenim una prov韓cia ben viva i que es volca per la cultura".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana