Diputaci髇 CS: La Diputaci aportar 11,2 milions d'euros al Fons de Cooperaci Municipal perqu els ajuntaments de la prov韓cia es repartisquen 16,8 milions d'euros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197709_123111/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 30-03-2021
La Diputaci aportar 11,2 milions d'euros al Fons de Cooperaci Municipal perqu els ajuntaments de la prov韓cia es repartisquen 16,8 milions d'euros

La Diputaci de Castell transferir aquest any 11,2 milions d'euros als ajuntaments de la prov韓cia de Castell a trav閟 del Fons de Cooperaci Municipal de la Generalitat Valenciana perqu els 135 municipis puguen repartir-se per aquesta via un total de 16,8 milions d'euros. Aix ho ha explicat el president de la Diputaci, Jos Mart, en assenyalar que "aquesta injecci econ騧ica sense precedents a favor dels nostres ajuntaments 閟 la suma dels 5,6 milions que aporta la Generalitat i dels 11,2 consignats per la instituci provincial".

El president ha realitzat aquestes declaracions en tindre coneixement que en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana es publica amb data de hui la resoluci del govern auton騧ic sobre l'assignaci econ騧ica a l'esmentat fons, que a la prov韓cia de Castell contempla als ajuntaments i a l'entitat local menor del Ballestar.

Una vegada publicada hui la resoluci de la Generalitat Valenciana, la Diputaci ja est en disposici d'emetre el corresponent decret de presid鑞cia ordenant el pagament, perqu segons ha comentat Jos Mart, "hem fet els deures i hem aconseguit simplificar els terminis administratius de manera considerable, ja que en el ple extraordinari del passat 11 de mar es va aprovar per unanimitat la incorporaci al pressupost de 2021 de 15,7 milions d'euros procedents dels romanents, dels quals 5,6 estaven dirigits a duplicar l'aportaci prevista inicialment en els comptes p鷅lics provincials, fins a situar-la en 11,2 milions d'euros".

En aquest sentit, Mart ha volgut posar en valor el canvi pol韙ic que s'ha experimentat a la prov韓cia de Castell, on "fins a 2019, a trav閟 d'aquest fons, els nostres pobles 鷑icament rebien les aportacions de la Generalitat" perqu "la Diputaci no es va adherir al mateix fins a 2020". Segons ha explicat, "閟 una aposta molt clara pel municipalisme de l'actual equip de govern de progr閟, que ara dupliquem fins a situar-la en 11,2 milions d'euros perqu la pand鑝ia ens ha situat en un moment hist騬ic i excepcional, que requereix partides pressupost鄏ies igualment hist騬iques i excepcionals".

"L'objectiu final", afegeix, "sempre 閟 el mateix, fer front al repte demogr鄁ic i combatre la despoblaci". En aquest sentit ha acabat dient que "despoblaci 閟 un altre nom que podem donar-li a la desigualtat".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana