Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell aposta per refor鏰r el servei de mediaci de l'habitatge i evitar nous desnonaments a la prov韓cia


 
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 03-04-2021
 

La Diputaci de Castell renovar aquest 2021 el seu conveni amb el Col穕egi d'Advocats i els ajuntaments de Castell de la Plana, Vila-real, Borriana, Onda, Benicarl i Vinar騭 per a refor鏰r la pres鑞cia en el territori de la xarxa d'oficines d'assessorament i mediaci en reclamacions hipotec鄏ies i de lloguer. Amb aquesta col穕aboraci "qualsevol persona dels 135 municipis de Castell podr dirigir-se a aquest servei per a exposar la seua problem鄑ica i trobar solucions consensuades que eviten la p鑢dua del seu lloc d'habitatge", ha informat el president de la instituci, Jos Mart. El servei ser completament gratu飔.

La vicepresidenta de la Diputaci, Patricia Puerta, 閟 una de les persones m閟 involucrades en la posada en pr郼tica d'aquest conveni "perqu assumim que el dret a l'habitatge 閟 fonamental i l'hem d'exercir i protegir, com aix ho marca la Constituci espanyola".

Amb aquest objectiu, i el de concretar-ne els 鷏tims punts de l'acord, Puerta ha convocat aquesta setmana al Palau Provincial el deg del Col穕egi d'Advocats de Castell, Manuel Mata. La titular de Benestar Social ha confirmat que la corporaci mantindr la seua aportaci anual al conveni en 12.000 euros, amb el que se sufragar part del salari dels nou lletrats que oferiran el seu servei d'assist鑞cia i intermediaci professional.

Aprofundint al detall en el conveni, cal subratllar que els consistoris aportaran els locals on es presta aquest servei i assumiran la cobertura administrativa de les funciones derivades de la recepci de peticions, l'administraci de les cites pr鑦ies i la tramitaci de les comunicacions i notificacions, mentre que el Col穕egi d'Advocats es fa c鄏rec de l'assessorament jur韉ic i de mediaci entre les persones deutores i les seues respectives entitats creditores.

La signatura del conveni de col穕aboraci s'efectuar al llarg dels pr騲ims mesos.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana