Diputaci髇 CS: La Diputaci i la Generalitat pretenen superar en dos anys de la bretxa digital per a aconseguir la igualtat d'oportunitats a l'interior de la prov韓cia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197744_123141/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 03-04-2021
La Diputaci i la Generalitat pretenen superar en dos anys de la bretxa digital per a aconseguir la igualtat d'oportunitats a l'interior de la prov韓cia

Jos Mart considera "molt positiva" l'alian鏰 de la Diputaci de Castell amb la Generalitat Valenciana per a aconseguir que en la present legislatura els 135 municipis de la prov韓cia tinguen connexi a internet d'alta velocitat "perqu 閟 un servei que resulta fonamental per a combatre la despoblaci i la desigualtat que aquest fenomen origina". Sobre aquest tema, ha assenyalat que "si fem una bona an鄉isi de la situaci que es viu als pobles d'interior, ens adonem que el terme despoblaci 閟 sin騨im de desigualtat". Per tant, "la nova Diputaci progressista de Castell, que t entre els seus objectius la lluita contra les situacions de desigualtat, necess鄏iament ha d'implicar-se en la superaci de la bretxa digital". En la seua opini, "la connectivitat 閟 indispensable per a la cohesi territorial i el desenvolupament del nostre interior".

蓅 un objectiu que les administracions auton騧ica i provincial pretenen aconseguir en els pr騲ims dos anys, tal com van posar de manifest els presidents Puig i Mart en la reuni que van mantindre dimecres passat en la Diputaci de Castell. Per aquesta ra intensificaran els contactes que peri騞icament v閚en mantenint amb les operadores privades, "a fi d'adoptar mesures que ajuden a ajustar terminis". "Entre elles", explica, "ser necessari que les administracions recolzen l'esfor inversor de les companyies tecnol騡iques".

Jos Mart ha incidit en l'鑨it que estan registrant els programes estatals d'extensi de la banda ampla, encara que ha advertit que "queda molt per fer perqu encara existeixen zones blanques o sense cobertura, en les quals la ciutadania no pot gaudir d'una connexi r鄍ida i de qualitat". Per aix sost que "no 閟 suficient que la connexi arribe a un terme municipal, necessitem que siga accessible perqu totes les empreses situades en ell i els seus habitants tinguen la possibilitat de generar activitat econ騧ica i llocs de treball".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana