Diputación CS: José Martí posa en valor que el nou Pla 135 confereix més autonomia als ajuntaments i els dota de major liquiditat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197770_123166/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/4/197770_123166/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 09-04-2021
José Martí posa en valor que el nou Pla 135 confereix més autonomia als ajuntaments i els dota de major liquiditat

José Martí ha posat en valor la decidida aposta de la nova Diputació per ampliació de l'autonomia municipal i la millora de la liquiditat dels ajuntaments de la província. És "una de les nostres línies estratègiques, que també ha inspirat les modificacions que hem introduït en el Pla 135 d'obres i serveis".

En aquest sentit, ha destacat que una de les principals novetats de 2021 és que s'ha eliminat l'obligatorietat que els municipis de menys de 20.000 habitants destinen un percentatge de la quantitat que els correspon a la realització d'obres. D'aquesta manera, "aprofundim en el reconeixement de la majoria d'edat dels ajuntaments, que ara poden utilitzar aquests fons per a allò que consideren necessari". Igualment considera "molt important" que des d'enguany la Diputació avance als ajuntaments el 75% d'aquests fons, al contrari del que succeïa abans, quan la bestreta era sola del 50% i la meitat restant es transferia una vegada realitzades les pertinents justificacions.

Vilanova d'Alcolea i Torre d'en Doménec

El president ha realitzat aquestes manifestacions a la finalització de les sessions de treball que al costat del diputat de Concertació amb els Ajuntaments, Ximo Huguet, ha celebrat a Vilanova d'Alcolea i Torre d'en Doménec, localitats en les quals ha visitat diverses obres finançades amb càrrec al Pla 135 que promou la institució provincial.

A Vilanova d'Alcolea, acompanyats per l'alcalde, Francisco Oller, José Martí i Ximo Huguet han visitat les obres d'adequació de l'enllaç del Carrer Nord amb el Carrer Calvari pressupostades en 95.900 euros. És una actuació realitzada a manera de circumval·lació per a evitar el pas de vehicles de gran tonatge pel nucli urbà.

En Torre d'en Doménec, al costat de l'alcalde, Héctor Prats, han visitat les obres de pavimentació asfàltica sobre una superfície de més de tres mil metres quadrats als carrers Carrer Nou, Carrer València, Carrer La Parra, Carrer del Frontó i Travessia A baix, la inversió de la qual ascendeix a 48.000 euros.

També s'ha desplaçat fins a l'edifici municipal destinat a serveis bàsics, en el qual s'han revestit les façanes i les parets mitgeres i millorat aspecte exterior. A més, s'ha equipat la cuina situada en la planta baixa, igual que la superfície destinada a albergar una botiga per a productes bàsics de primera necessitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana