Diputaci髇 CS: El Consorci de Bombers renova els seus acords amb Emerg鑞cies de la Generalitat per a millorar el servei d'extinci i prevenci d'incendis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197791_123187/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 15-04-2021
El Consorci de Bombers renova els seus acords amb Emerg鑞cies de la Generalitat per a millorar el servei d'extinci i prevenci d'incendis

El Consorci Provincial de Bombers ha aprovat aquest mat en assemblea general la renovaci dels dos convenis de col穕aboraci que l'entitat depenent de la Diputaci mant amb l'Ag鑞cia Valenciana de Seguretat i Emerg鑞cies. La reedici d'aquests acords es traduir en un augment dels mitjans materials i humans disponibles per a l'extinci i la prevenci d'incendis forestals a les comarques de Castell. Aix ser possible gr郼ies a la transfer鑞cia 'extra', per part de la Generalitat, de dos milions d'euros al Consorci castellonenc, que completaran el pressupost de l'ens que enguany supera els 20 milions d'euros.

El president de la Diputaci, Jos Mart, ha remarcat en la sessi que 玪'entesa entre institucions 閟 el cam per a progressar en serveis i prestacions i ha agra飔 a l'administraci auton騧ica que 玴ose per davant la millora dels serveis p鷅lics castellonencs amb un major finan鏰ment.

Tots dos convenis han rebut llum verda per unanimitat dels assistents. D'ells, el primer garantir la prestaci del servei d'extinci d'incendis forestals amb m閟 pressupost. El finan鏰ment d'aquest conveni provindr per dues bandes, segons ha explicat el diputat de Bombers, Abel Ib狁ez: 獷nguany hem aconseguit que la Generalitat augmente fins al mili d'euros la seua aportaci, la qual cosa s髇 aproximadament 380.000 euros m閟 que l'any passat, mentre que la Diputaci assumir un complement de 300.000 euros.

L'altre acord pendent de signatura i que ha rebut hui l'aval de l'assemblea far possible la posada en marxa de les brigades professionals de mitigaci, que des d'enguany seran assumides per Tragsa 玡n ingressar la Diputaci en el seu accionariat. Al no haver de contractar el servei 玤uanyarem en agilitat i efic郼ia.

Aquestes brigades actuaran durant els mesos de tardor, hivern i primavera en la neteja de zones d'alt risc de focs properes a nuclis poblacionals per a preservar la seguretat de la ciutadania durant la temporada d'incendis. El cost d'aquest servei tamb es dividir entre la Diputaci i la Generalitat Valenciana, les quals abonaran 945.000 euros cadascuna d'elles.

Ib狁ez ha destacat que s una bona not韈ia per a Castell comptar amb un consorci de bombers cada vegada m閟 equipat i amb major personal perqu aix es tradueix en respostes m閟 鄃ils i eficaces davant incid鑞cies.

L'騬gan deliberatiu del Consorci ha aprovat tamb l'adhesi de la Pobla de Benifass a Protecci Civil. D'aquesta manera podran rec髍rer als cossos de voluntaris i fer 鷖 de tot el material sempre que ho requerisquen.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana