Diputaci髇 CS: L'aposta per transformar i dignificar el sistema donaci d'aliments concedeix al Banc d'Aliments de Castell i a 'FoodRation4All' el M鑢it a la Solidaritat de la Diputaci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197947_123327/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 14-05-2021
L'aposta per transformar i dignificar el sistema donaci d'aliments concedeix al Banc d'Aliments de Castell i a 'FoodRation4All' el M鑢it a la Solidaritat de la Diputaci

La labor social, assistencial i desinteressada del Banc d'Aliments de Castell, que enguany celebra el seu 25 aniversari, ser premiada aquest diumenge, Dia Oficial de la Prov韓cia, amb el M鑢it a la Solidaritat de la Diputaci de Castell 2021. Un guard que compartir amb el projecte empresarial 'FoodRation4All', amb qui conjuntament han impulsat la implantaci a les comarques de Castell d'un innovador sistema virtual de donaci d'aliments m閟 sostenible i m閟 digne per a les persones m閟 necessitades.

El president del Banc d'Aliments, Santiago Miralles, ha acollit amb molta alegria la not韈ia, que suposa un reconeixement al treball que des de 1996 es ve realitzant a l'entitat per a portar el pa a la taula a aquelles persones que no en tenen. 獺i ha que traure's el barret per l'equip hum que tenim ac per la gran labor que est fent. I 閟 que, de mitjana anual, s'atenen m閟 de 18.000 habitant de tota la prov韓cia, les quals tenen cobertes les seues necessitats aliment鄏ies b鄐iques.

Com a forma de renovar-se i apostar per un model m閟 verd i m閟 digne per als usuaris, ara fa dos anys naixia de l'alian鏰 del BAC i un grup de joves de la Universitat Jaume I la iniciativa 'Nadie Sin Su Raci髇 Diaria'. En aquest curt per韔de de temps ha demostrat ser un 鑨it incontestable, en multiplicar per sis el volum de donacions en comparaci amb els m鑤odes tradicionals.

El director del projecte, Kilian Zaragoz, ha destacat el caire social d'aquesta iniciativa que, en paraules d'ell mateix, dignifica les persones 玴erqu en expedir-les unes targetes bescanviables en supermercats ja no hauran d'exposar-se mai m閟 a les cues de la fam. Les donacions es poder fer a trav閟 d'una aplicaci m騜il desenvolupada a Castell. Des de 'FoodRation4All' l'objectiu 閟 expandir aquest projecte nascut a la prov韓cia a tot el territori espanyol.

La traject騬ia irreprotxable dels Banc i les ganes de canviar el m髇 d'aquest grup de joves castellonencs han sigut la millor carta de presentaci perqu se'ls atorgue aquest preuat premi, que distingeix any rere any les persones i entitats m閟 solid鄏ies de la prov韓cia.

El reconeixement p鷅lic s'efectuar aquest mateix diumenge, a partir de les 12 hores, al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana