Diputaci髇 CS: El Grup Socialista d'Alacant enalteix el model de Diputaci del segle XXI de Jos Mart enfront de la Diputaci del segle XIX de Maz髇


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198103_123466/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 09-06-2021
El Grup Socialista d'Alacant enalteix el model de Diputaci del segle XXI de Jos Mart enfront de la Diputaci del segle XIX de Maz髇

Els grups socialistes de la diputacions de Castell i Alacant han mantingut hui una reuni de coordinaci a Castell en la qual el president Jos Mart, el portaveu Santi P閞ez i la resta de diputades i diputats provincials han explicat les l韓ies fonamentals del canvi impulsat pel PSPV-PSOE en la instituci provincial despr閟 de 24 anys de governs del Partit Popular. Ha sigut una trobada al m閟 alt nivell, en el qual la delegaci alacantina ha estat encap鏰lada pel portaveu del Grup Socialista i alcalde d'Alcoi, Toni Franc閟.

Jos Mart ha explicat que l'equip de govern que lidera ha optat per desenvolupar una manera de governar diferent a la del Partit Popular, que passa "per la proximitat, la intermunicipalitat i el reconeixement de la majoria d'edat dels ajuntaments de la prov韓cia, que fan 鷖 de la seua autonomia municipal, sense que hi haja tuteles de cap mena des de la Diputaci". Una nova situaci en la qual la instituci provincial, en la seua condici d'administraci local i d'ajuntament d'ajuntaments "tracta d'igual a igual a aqueixos ajuntaments".

El president ha explicat que es treballa per a tots els ajuntaments per posant el focus d'una manera molt especial en els xicotets pobles d'interior, "als quals intentem secundar d'una manera molt especial, incrementant les transfer鑞cies de recursos perqu puguen fer front al repte demogr鄁ic oferint cada vegada m閟 i millors recursos a la ciutadania, perqu entenem que 閟 la manera de fixar poblaci al territori". De fet, en el que va d'any ja s'ha aprovat la transfer鑞cia directa de 45 milions d'euros als ajuntaments de la prov韓cia, dels quals m閟 de 5 milions d'euros es destinen a pol韙iques socials en els municipis d'interior.

Mart tamb ha destacat en aquest exercici a trav閟 de diferents fons es transferir als ajuntaments de la prov韓cia de manera directa el doble de recursos que en 2019, any en qu es va executar l'鷏tim pressupost elaborat pel Partit Popular".

"Es treballa en coordinaci amb la Generalitat Valenciana, sumant-nos al Fons de Cooperaci Municipal auton騧ic i a plans espec韋ics enfront del Covid com el Pla Resisitir, perqu una de les nostres obsessions 閟 que els ajuntaments, que treballen en primera l韓ia enfront del virus, puguen disposar de la major liquiditat possible".

Per part seua, el portaveu del Grup Socialista d'Alacant, Toni Franc閟, ha felicitat el PSPV-PSOE de la prov韓cia de Castell "per haver recuperat per a la ciutadania la Diputaci despr閟 de llargues d鑓ades de foscor amb governs del Partit Popular" i "per estar desenvolupant un model de Diputaci modern, del segle XXI i no del XIX com el que continua instaurat a Alacant, on la instituci provincial actua com el pare que ho sap tot i que li diu als fills, els ajuntaments, la qual cosa han de fer".

Franc閟 ha lamentat que malgrat guanyar les eleccions a Alacant, el Partit Socialista no puga governar la seua Diputaci pel pacte entre el PP i Ciutadans. En aquest sentit, ha assenyalat que "a Alacant, amb el president Maz髇, est ressorgint el model Zaplana, utilitzant per al seu benefici pol韙ic les institucions i intentant controlar els mitjans de comunicaci de manera obscena".

Tamb ha posat de manifest el president Maz髇 "segueix sense prendre's de deb el problema de la despoblaci, que tamb afecta a molts municipis de la prov韓cia d'Alacant". En aquest sentit, ha explicat que "per incre颾le que semble, la Diputaci d'Alacant no est fent res enfront del repte demogr鄁ic i no disposa d'una 鄏ea espec韋ica ni d'una estrat鑗ia destinada a lluitar contra la despoblaci".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana