Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell aposta pel patrimoni de la prov韓cia en invertir 160.000 euros en la rehabilitaci de la Casa del Latonero del Santuari de la Cova Santa d'Altura


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198211_123561/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 19-06-2021
La Diputaci de Castell aposta pel patrimoni de la prov韓cia en invertir 160.000 euros en la rehabilitaci de la Casa del Latonero del Santuari de la Cova Santa d'Altura

La Diputaci de Castell ha invertit un total de 160.000 euros en la rehabilitaci de la Casa del Latonero, situada en el Santuari de la Santa Cova d'Altura, que aquesta vesprada ha visitat el president de la de la Diputaci, Jos Mart, al costat de la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i l'alcaldessa d'Altura, Roc韔 Ib狁ez. Aquesta obra de remodelaci ha sigut una col穕aboraci entre la corporaci provincial i la Parr騫uia de San Miguel d'Altura amb l'objectiu de conservar el patrimoni hist騬ic del santuari, fomentar el turisme i, a m閟, activar l'economia de l'Altura.

Jos Mart, en la seua visita, ha destacat "la gran riquesa patrimonial que tenim a la prov韓cia de Castell", alguna cosa que assegura estar descobrint cada setmana en les visites que realitza pels municipis de les 8 comarques castellonenques. El president de la Diputaci, en aquest sentit, ha posat en valor els convenis amb les dues di騝esis amb influ鑞cia a la prov韓cia "per a mantindre i rehabilitar el patrimoni".

Sobre la Casa del Latonero, Mart ha ressaltat l'aportaci econ騧ica de la instituci provincial, "que ha possibilitat la seua rehabilitaci a trav閟 d'unes inversions que ens semblen molt positives pel retorn que t per a la societat, tant a nivell sentimental com tur韘tic i patrimonial".

Jos Mart ha deixat pal閟 que "una de les nostres l韓ies estrat鑗iques 閟 donar visibilitat als nostres pobles d'interior, i ac est per descomptat el Santuari de la Verge de la Cova Santa d'Altura".

La Casa Del Latonero
Aquesta edificaci est constru飀a annexa al santuari de la Cova Santa situat a 12 km de la localitat d'Altura i a 811 metres sobre el nivell de la mar. El singular nom que rep la casa es deu a l'arbre latonero o lledoner que se situa en l'entrada d'aquesta construcci destinada als pelegrins i turistes que visiten el lloc.

Tal com han explicat els restauradors, en aquesta remodelaci s'ha mantingut la fa鏰na original de la casa recuperant els forjats de fusta i la coberta original de teula 鄏ab; s'ha constru飔 una nova estructura en la qual la seua coberta s'utilitza ara com a pla鏰 que donar acc閟 a l'hostatgeria, i s'han preservat els aljubs hist騬ics amb els quals compta el santuari.

Amb aquesta acci la Diputaci de Castell reafirma el seu comprom韘 amb la conservaci, promoci i dinamitzaci dels pobles de la prov韓cia i la lluita enfront de la despoblaci dels pobles de l'interior.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana