Diputación CS: El PP demana agilitar les ajudes per Filomena perquè Diputació segueix sense pagar Gloria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198451_123770/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 03-08-2021
El PP demana agilitar les ajudes per Filomena perquè Diputació segueix sense pagar Gloria

El Partit Popular de Castelló ha lamentat que passat més de mig any de la borrasca Filomena, la Diputació lenta de PSOE i Compromís seguisca sense abonar els 323.000 euros que va anunciar que injectaria als municipis afectats pel temporal. “Aquest episodi va causar greus danys a la nostra província, especialment a municipis xicotets que tenen escassos recursos. Hui continuen esperant cobrar aquests fons que són vitals per a la seua economia perquè han hagut de fer front a la reparació dels danys amb la seua escassa liquiditat”.
David Vicente, diputat provincial del PPCS, ha fet aquestes manifestacions reclamant “diligència a PSOE i Compromís”. “Necessitem una Diputació més àgil i pràctica, que evite tensions de tresoreria als qui menys recursos tenen, que s'esforce i treballe per resoldre com més prompte millor les convocatòries d'ajudes”.
I insisteix, Vicente, perquè en l'actualitat hi ha municipis que encara no han cobrat les ajudes convocades per Diputació pel temporal Gloria, registrat al gener de 2020. “No s'ha pagat el 100% d'aquestes ajudes que venen de l'exercici 2020, per la qual cosa molt ens temem que si aquesta convocatòria de 2021, la de Filomena, cobre la mateixa sort, hagen poblacions que en 2022 seguisquen sense percebre els fons”.
Des del PPCS reclamen agilitat “als qui governen la Diputació per a no adormir-se sobre els llorers”. Perquè “el seu abandó i desistiment de funcions genera greus problemes a la nostra província, especialment al nostre interior”. I els més xicotets “ja tenen suficient amb atallar l'amenaça de la despoblació amb pressupostos limitats que es veuen asfixiats pels danys que causen aquest tipus d'episodis climatològics, com per a a més assumir l'avançament d'unes reparacions que haurien de finançar de manera àgil administracions com la Diputació. Cal treballar per a ser útils, no malgastar en propaganda i anuncis que només generen desesperança”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana