Diputaci髇 CS: Jos Mart considera una bona not韈ia el protocol de cogovernan鏰 que est redactant la Generalitat per a la gesti dels fons europeus de reconstrucci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198491_123800/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 04-08-2021
Jos Mart considera una bona not韈ia el protocol de cogovernan鏰 que est redactant la Generalitat per a la gesti dels fons europeus de reconstrucci

El president de la Diputaci, Jos Mart, considera "una bona not韈ia" que la Generalitat Valenciana estiga acabant la redacci d'un protocol de col穕aboraci i cogovernan鏰 entre institucions per al plantejament i execuci dels projectes que es puguen desenvolupar amb c鄏rec als fons europeus de reconstrucci Next Generation EU. Aix ho ha posat de manifest al final de la reuni celebrada hui en la seu del govern valenci a Castell, en el transcurs del qual s'ha constitu飔 la Comissi Bilateral de Cooperaci entre la Generalitat Valenciana i la Diputaci de Castell. En aquest f騬um ha insistit en la idea que "les diputacions han de ser presents en el proc閟 perqu aquestes ajudes arriben als pobles xicotets, perqu els seus ajuntaments no tenen capacitat per si sols de sol穕icitar i accedir a aquests fons".

Tamb s'ha referit als fons europeus el director general d'Administraci Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such, qui ha anunciat que s'est treballant amb el Govern d'Espanya "en un projecte europeu relacionat amb una de les principals preocupacions de la Diputaci de Castell, que t a veure amb la connectivitat i l'extensi de la banda ampla fins a l'interior de la prov韓cia i els pobles en risc de despoblaci".

Un altre dels assumptes de col穕aboraci entre la Generalitat i la Diputaci abordats per Such en relaci amb els fons europeus ha sigut la pr騲ima convocat騬ia d'una l韓ia d'ajudes a ajuntaments orientada a la rehabilitaci d'edificis municipals. En aquest sentit, ha recordat que "els Next Generation EU concedeixen cabdal import鄋cia a l'ecologia i l'efici鑞cia energ鑤ica".

Col穕aboraci institucional

El president Mart ha incidit en la import鄋cia de la nova Comissi Bilateral constitu飀a hui "perqu una de les l韓ies estrat鑗iques fonamentals de la nova Diputaci progressista de Castell 閟 l'aposta per la constant col穕aboraci amb les diferents administracions i, molt especialment, amb la Generalitat Valenciana", ja que "al final, a les ciutadanes i ciutadans els 閟 igual quina administraci fa tal o tal altra cosa, la qual cosa volen i necessiten 閟 que s'actue correctament i que es resolguen els seus problemes".

Pla Resistir

El president de la Diputaci ha coincidit amb el director general d'Administraci Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such, en posar en valor la "bona evoluci" dels programes i fons que les dues administracions recolzen econ騧icament, com el fons de cooperaci local, o el Pla Resistir, amb les seues Ajudes Par鑞tesis de suport a aut騨oms i petites empreses . Sobre aquestes 鷏times, Such ha destacat que "s'est aconseguint un alt nivell d'execuci, ja que data de hui els beneficiaris han cobrat m閟 del 70% de les ajudes" i la previsi amb la qual es treballa 閟 "en dos mesos el percentatge siga del 100%".

Millora del Fons de Cooperaci Local

Jos Mart tamb ha plantejat en la reuni que el seu equip de govern est immers en els treballs de millora de les seues aportacions al Fons de Cooperaci Local, per a dotar-lo amb m閟 recursos econ騧ics i introduir criteris correctors que beneficien als xicotets pobles, "perqu s髇 els que m閟 recursos necessiten".

Al president Mart li han acompanyat en la reuni de la Comissi Bilateral celebrada hui a la Casa dels Caragols de Castell el diputat de Desenvolupament Rural i Despoblaci, Santi P閞ez; la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i el diputat de Promoci Econ騧ica i Relacions Internacionals, Pau Ferrando.

En representaci de la Generalitat han participat el secretari auton騧ic de Promoci Institucional i Cohesi Territorial, Alfred Boix; el director general d'Administraci Local, Toni Such; el secretari auton騧ic de vicepresid鑞cia, Jorge Casta耋n; la directora general de Coordinaci Institucional de la vicepresid鑞cia, Adoraci髇 Guam醤, i la directora de l'Agenda Valenciana antidespoblament, Jeannette Segarra.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana