Diputación CS: El PP exigeix al PSOE pagar els 323.000 euros de Filomena en lloc de vendre fotos


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198494_123803/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 05-08-2021
El PP exigeix al PSOE pagar els 323.000 euros de Filomena en lloc de vendre fotos

El Partit Popular de Castelló ha exigit al PSOE que active el pagament dels 323.000 euros en concepte d'ajudes pels danys causats a la província per la borrasca Filomena. La concessió dels fons pel temporal, registrat al gener, segueix hui sense abonar-se a les desenes de municipis que van resultar afectats, especialment els d'interior, on es van registrar nevades que van causar no sols el tall de comunicacions sinó també quantiosos danys en instal·lacions.
David Vicente, diputat provincial del PPCS, ha reclamat el pagament de les ajudes “a la Diputació lenta de PSOE i Compromís que sap fer-se fotos però no pagar als ajuntaments”. “Hui els pobles que resultem afectats per aquella borrasca seguim pendents de cobrar les ajudes anunciades perquè fotos es van fer moltes, però transferència d'ajudes als municipis, ni una”.
Vicente recorda que el temporal, registrat durant la segona setmana del mes de gener, no es va traduir en unes bases d'ajudes fins al 27 d'abril, quan PSOE i Compromís van aprovar el procediment en Junta de Govern després de donar llum verda a l'expedient en comissió de Concertació. “Tres mesos per a aprovar unes bases i quatre mesos més sense abonar els fons concedits”.
Per a David Vicente, que a més de diputat és alcalde de la Torre d'en Besora, “està molt bé anunciar ajudes, com les que ara el president de la Diputació ha dit que reclamarà al Govern d'Espanya per a pal·liar els danys per la pedra. Però el que els afectats es pregunten és per a quan. Perquè els anuncis arriben prompte però els diners no arriba mai. I al final són els pobles els que han d'assumir unes despeses extraordinàries que, per als qui som xicotets i gestionem una economia reduïda i limitada, suposen una garrotada en tota regla”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana