Diputaci髇 CS: La Diputaci convida a la joventut de la prov韓cia a participar en el Concurs de Microrelats amb motiu del Dia Internacional contra la Viol鑞cia de G鑞ere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/10/198912_124199/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 13-10-2021
La Diputaci convida a la joventut de la prov韓cia a participar en el Concurs de Microrelats amb motiu del Dia Internacional contra la Viol鑞cia de G鑞ere

La Diputaci convoca, en col穕aboraci amb l'Associaci de Familiars de V韈times Roc韔 L髉ez Agredano (AFAVIR), les bases del XI Concurs de redacci de microrelats 'Roc韔 L髉ez Agredano', destinat als joves de la prov韓cia amb edats compreses entre 14 i 18 anys, que cursen estudis d'educaci secund鄏ia, batxillerat o cicles formatius en centres educatius de la prov韓cia de Castell. La tem鄑ica versar sobre una reflexi personal sobre la viol鑞cia exercida sobre les dones en qualsevol de les seues manifestacions (relacions sentimentals, 鄊bit dom鑣tic, laboral, social, sexual, cultural, etc.).

L'alumnat podr presentar el seu relat en castell o valenci. 趎icament s'acceptar un escrit per cada estudiant. L'extensi de les redaccions amb format de microrelat (prosa, poesia, lletra de can珞, etc.) no podr superar les 200 paraules, sense incloure el t韙ol, que es presentar per no comptabilitza. Totes les persones que participen, independentment de la seua edat o sexe, concursaran en una de les dues categories disponibles: Categoria A (3r i 4t ESO) i Categoria B (batxillerat i cicles formatius).

La vicepresidenta de la Diputaci i titular de l'鄏ea d'Igualtat, Patr韈ia Puerta, ha explicat que aquest concurs permet a la joventut de la prov韓cia ''aportar pensaments, reflexions, i idees per a aconseguir l'eliminaci del maltractament i qualsevol tipus de viol鑞cia de g鑞ere i masclista. Sobre aquest tema, ha convidat a compartir en aquest relat ''una experi鑞cia personal en primera persona o que haja viscut alg pr騲im''.

Puerta ha recordat que el termini de presentaci es mant obert fins al dia 5 de novembre de 2021 a les 15.00 hores. Seran sis els microrelats guanyadors del Concurs. Els dos primers premis seran obsequiats amb una tauleta, mentre que els quatre relats guanyadors restants rebran auriculars sense fils. Els qui participen en el concurs rebran un diploma nominatiu acreditatiu per la seua participaci en aquest. Des de la instituci provincial es convida a assistir a l'alumna o alumne que haja obtingut un dels premis per a la seua lectura. Podr vindre acompanyada/o pels seus familiars com el seu professorat i alumnat, segons les restriccions sanit鄏ies vigents en aqueixa data.

Ateses les bases, es constituir un Jurat Qualificador, integrat per dos representants de la Corporaci Provincial i dos representants de l'Associaci AFAVIR.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana