Diputaci髇 CS: La Diputaci activa #Castell驛van鏰, un gran pla d'inversions municipals a dos anys dotat amb 30 milions d'euros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/5_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/6_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/7_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/8_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/9_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/11/199044_124316/10_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 10-11-2021
La Diputaci activa #Castell驛van鏰, un gran pla d'inversions municipals a dos anys dotat amb 30 milions d'euros

La Diputaci progressista de Castell posar en marxa en 2022 el Pla #Castell驛van鏰, un gran programa d'inversions dotat amb 30 milions d'euros per a dos anys, que permetr que els ajuntaments puguen programar i executar els seus projectes a dos anys vista, sense la pressi que genera l'obligaci actual de realitzar la tramitaci i les obres en un 鷑ic exercici. Aix ho ha anunciat el president Jos Mart en el seu discurs en el debat sobre l'estat de la prov韓cia, en el qual ha explicat que 玜quest pla biennal ve per a allunyar l'estr閟 administratiu que generen els tr鄊its burocr鄑ics imposats per la legislaci vigent. En la seua opini, #Castell驛van鏰 permetr aprofundir en el reconeixement de la majoria d'edat dels ajuntaments, que podran fer 鷖 d'un major grau d'autonomia municipal.

Segons Mart, 玡stem davant l'evoluci del Pla 135, programa que ja havia experimentat importants millores en els exercicis de 2020 i 2021. 玈i el Pla 135 suposava una inversi anual de 12,4 milions d'euros i, per tant, de 24,8 milions d'euros en dos anys, amb #Castell驛van鏰 la dotaci econ騧ica s'amplia en 5,2 milions d'euros fins a situar-la en 30 milions d'euros.

El president recorda que 玽am vindre a la Diputaci per a canviar-la i, ara, dos-cents anys despr閟 de la seua creaci, immersos en la segona part del mandat, arriba el moment de la concertaci, una vegada al鏰da la majoria de les restriccions imposades per la pand鑝ia i amb l'economia en franca recuperaci蠡.

Quatre pactes de prov韓cia

En un altre ordre de coses, Mart ha convidat als grups representats en el ple a subscriure quatre grans pactes que transcendisquen l'actual manat, sobre aigua i infraestructures h韉riques, transici energ鑤ica, digitalitzaci del territori i infraestructures vi鄏ies. Un proc閟 en el qual, segons ha explicat, els ajuntaments tindran la seua quota parteix de protagonisme. 獿a intenci 閟 planificar des de l'acord, dissenyant el futur tots junts, establint un calendari de prioritats, en el qual estiga molt present el necessari equilibri territorial.

Pressupostos de consens

Abans de tancar la sessi, Jos Mart ha apel穕at a 玪a valentia de l'oposici, a la qual ha convidat a participar en l'elaboraci dels pressupostos de 2022 玜portant idees i propostes per a confeccionar uns comptes p鷅lics de tots i per a tots, que tornaran a ser expansius per a consolidar la recuperaci i l'eixida de la crisi.

Moderat optimisme

El president s'ha mostrat optimista per l'evoluci de la pand鑝ia, assenyalant que 玡stem millor que fa un any gr郼ies a l'鑨it del proc閟 de vacunaci, la puixan鏰 empresarial i emprenedora de la prov韓cia, la responsabilitat de la majoria de la poblaci durant els mesos amb restriccions, les ajudes implementades des de la Generalitat Valenciana i la Diputaci de Castell, i els ERTES amb els quals el Govern d'Espanya ha sostingut milers i milers de llocs de treball durant els mesos amb nul穕a o escassa activitat.

Efic郼ia de #ReactivemCastell

Jos Mart ha reivindicat l'efic郼ia dels pressupostos de #ReactivemCastell del present exercici de 2021, posant de manifest que 玡ren els comptes p鷅lics que necessitava la prov韓cia en un moment hist騬ic i excepcional, per la pand鑝ia. Sobre aquest tema, ha volgut deixar clar que 玪a Diputaci ha sigut clau per a fer front a la crisi pand鑝ica, sobretot en els seus moments m閟 cr韙ics i dif韈ils, assenyalant a m閟 que la resposta de tota la maquin鄏ia de la instituci provincial 玥a sigut senzillament exemplar i de constant suport als municipis, ra per la qual ha agra飔 la labor dels treballadors p鷅lics de la instituci.

60 milions als ajuntaments

El president ha recordat que l'activaci de diferents fons, projectes i programes per part de la Diputaci ha suposat la transfer鑞cia en 2021 de 60 milions d'euros als ajuntaments de la prov韓cia 玴er a complir l'objectiu de prestar la major quantitat i qualitat possible de serveis a la ciutadania.

Minut de silenci

La sessi plen鄏ia ha comen鏰t amb un emotiu record del president a les 857 persones mortes a causa de la covid-19 a la prov韓cia de Castell, i a les seues fam韑ies, aix com al recentment mort alcalde de Vilar de Canes, Jos Mar韆 Dom韓guez, del qual ha dit s un dels nostres, un alcalde de poble. En honor a tots s'ells s'ha celebrat un respectu髎 minut de silenci.

Santi P閞ez, PSPV-PSOE

En nom del soci majoritari de l'equip de govern, el PSPV-PSOE, ha pres la paraula el seu portaveu, Santi P閞ez, qui davant la circumst鄋cia que pel Partit Popular haja intervingut la seua diputada i presidenta provincial, Marta Barrachina, en lloc del portaveu oficial, ha comentat 玸enyora Barrachina, vost per ac despr閟 de sis mesos amagada?

En entrar en mat鑢ia, P閞ez ha reivindicat la import鄋cia dels pressupostos del #ReactivemCastell de 2021 de la Diputaci de Castell, de 168,3 milions d'euros, que finalment al mar es van convertir en 183 milions d'euros amb la incorporaci de romanents. D'ells, ha dit que s髇 玡ls pressupostos que necessitava la prov韓cia, els m閟 elevats de la hist騬ia, amb 168,3 milions que finalment al mar, amb els romanents, es van convertir en 183 milions. Uns comptes p鷅lics que, ha retret, 玭o van comptar amb el suport del Grup Popular, encara que s de Ciutadans, suport que ha agra飔.

L'efic郼ia dels comptes p鷅lics provincials s fruit de l'escolta activa amb alcaldes, societat civil, empresaris, sindicats i el m髇 de la cultura, alguna cosa que es contraposa amb el discurs radical, buit i descoratjador del Partit Popular, que intenta infondre por i no ajuda a transmetre confian鏰, Assenyala que 閟 un argumentari 玠esmentit pels fets i pels indicadors econ騧ics.

Mentrestant, destaca el portaveu socialista, 玡n la Diputaci de Castell s'ha treballat, continuem treballant i treballarem perqu totes les persones tinguen una sustentaci social 鄊plia i important que ajude a corregir les desigualtats sense que ning quede arrere, per al que ha sigut fonamental 玡l considerable increment de la despesa social, que ha perm閟 enfortir els serveis socials dels ajuntaments per a arribar a totes les fam韑ies que necessiten ajuda.

P閞ez tamb ha destacat el car郼ter reivindicatiu de l'actual equip de govern, assenyalant que 玡n cap moment ens hem amagat a l'hora d'exigir davant altres institucions el que necessita la prov韓cia de Castell蠡. En aquest sentit, ha recordat que 玸'han aprovat 50 declaracions institucionals i 45 mocions per unanimitat que, en molts casos, van n鄆xer per iniciativa dels grups de l'oposici蠡.

Ignasi Garcia, Comprom韘

En nom de Comprom韘 ha intervingut el seu portaveu, Ignasi Garcia, qui ha posat en valor 玡l projecte m閟 ambici髎 en el qual est treballant aquesta instituci, sense cap dubte, el Pla Director d'Aigua, que suposa un gir de 180 graus en la pol韙ica h韉rica, amb l'objectiu de garantir el subministrament d'aigua en els nostres municipis, independentment de la situaci clim鄑ica que puga presentar-se..

Tamb ha destacat la import鄋cia de l'educaci ambiental, 玵ue ha de servir per a conscienciar als adults que nosaltres som els responsables de la situaci existents per l'acumulaci de residus, dels abocadors, de la 'basuraleza', de la contaminaci de les mars, dels pl鄐tic, per a finalitzar dient que 玭o podem carregar la soluci de les nostres derrotes en les generacions futures.

Rebaixa de l'IAE

En la sessi plen鄏ia de hui tamb s'ha aprovat la rebaixa d'un 20% del rec鄏rec sobre l'Impost d'activitats Econ騧iques (IAE) que aplica la Diputaci a les empreses que tributen m閟 d'un mili d'euros, que amb aquesta modificaci es redueix del 31,5% al 25%.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Vídeos