Diputaci髇 CS: La Diputaci de Castell refor鏰 el seu suport a la Carxofa de Benicarl


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2022/10/202562_127519/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2022/10/202562_127519/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2022/10/202562_127519/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 07-10-2022
La Diputaci de Castell refor鏰 el seu suport a la Carxofa de Benicarl

L'Ajuntament de Benicarl ha estat l'escenari de la firma del conveni que han rubricat avui el president de la Diputaci de Castell, Jos Mart, i el president del Consell Regulador Denominaci d'Origen Carxofa de Benicarl, V韈tor Morera, a trav閟 del qual la instituci provincial destinar una subvenci directa de 47.000 euros per a la realitzaci d'activitats de promoci, control, certificaci i millora de la qualitat vegetal.

Es tracta del segon conveni que se signa d'aquestes caracter韘tiques, amb l'objectiu de finan鏰r la reposici dels plantons afectats pel fong verticilum, que minva la producci de les carxoferes.

A l'acte han estat presents l'alcaldessa de Benicarl, Xaro Miralles, que ha actuat com a amfitriona de la firma, el diputat de Desenvolupament Rural, Santi P閞ez, i el secretari del Consell Regulador, Guillermo Edo.

L'alcaldessa ha agra飔 玪'aposta ferma de la Diputaci de Castell pel sector primari de Benicarl, tant per l'agricultura com per la pesca. Xaro Miralles ha aprofitat per recordar que al mes de gener se celebrar la 30a edici de la Festa de la Carxofa, que ha definit com 玼na festa que ens ha convertit en capital gastron騧ica de la Comunitat Valenciana gr郼ies al treball conjunt de llauradors, restauradors, Consell Regulador i institucions".

Per la seua banda, el president de la Diputaci ha assenyalat la necessitat de 玞uidar i cultivar aquesta DO 玦 aix ho estem fent amb aquest conveni amb el qual tamb volem afavorir aquesta simbiosi entre el sector primari i la gastronomia, que volem que siga una l韓ia estrat鑗ica fonamental de la Diputaci de Castell蠡.

El president tamb ha assenyalat que 玪es institucions p鷅liques hem d'estar en constant contacte amb el sector primari, amb el sector agr韈ola, i per aix mantenim aquest suport tan important per a la DO per a la regeneraci i millora dels plantons, que s髇 els elements essencials per al cultiu de la carxofa.

El president del Consell Regulador ha agra飔 el suport de la Diputaci de Castell gr郼ies al qual 玹indrem l'opci de poder anar renovant els plantons en els pr騲ims anys per a millorar el rendiment dels camps de carxofa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana