Diputación CS: José Martí inaugura l'Expo Dones Mediterrànies per la salut en l'Hospital Provincial


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/5/206310_130461/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/5/206310_130461/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/5/206310_130461/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/5/206310_130461/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 13-05-2023
José Martí inaugura l'Expo Dones Mediterrànies per la salut en l'Hospital Provincial

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit a la inauguració de l'exposició 'Dones Mediterrànies per la Salut' en el Consorci Hospitalari de Castelló. L'acte ha comptat amb la presència de la investigadora Àngela Nieto, premi Jaume I i recentment doctora honoris causa per la Universitat Jaume I.

L'exposició, promoguda per l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA, forma part del projecte europeu MEDNIGHT en el marc de la Nit Mediterrània de les Investigadores i la Nit Europea dels Investigadors. L'exposició narra les històries de dones que les seues vides i treballs estan lligats a la salut i que habiten en les ribes del Mediterrani.

La mostra alberga una col·lecció de breus biografies amb cares noves, diferents i d'actualitat de dones que viuen circumstàncies personals, culturals i professionals molt diverses, connectades per la seua àrea de treball, la salut. És un homenatge a les dones del Mediterrani que han contribuït a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones des d'àmbits com la investigació, l'atenció sanitària, l'ensenyament o el voluntariat.

José Martí ha destacat que l'exposició té la pretensió de valorar i reconèixer el treball de les dones que han contribuït a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones des de la investigació, l'atenció sanitària, l'ensenyament i el voluntariat. L'exposició compta amb la participació de 26 dones, incloent-hi les espanyoles Àngela Nieto i Pura Muñoz Cánovas.

El president de la Diputació ha assenyalat que l'exposició podria incloure moltes més dones, com Dolores Corella i Maria Jesús Vicent Docón, també investigadores. Martí també ha recordat el desig de construir l'Institut d'Investigació Sanitària de Castelló i fer-lo un referent.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana